(P) Skiathos, insula cu cele mai bune plaje din Grecia!

De Unica.ro, pe
Cea mai căutată destinație a sezonului estival 2019, Skiathos a devenit acum accesibilă și turiștilor din Timișoara, grație pachetelor charter proaspăt lansate de turoperatorul AeroVacanțe!

Skiathos face parte din Arhipelagul Sporadelor de Nord și este considerată una dintre cele mai verzi insule grecești, cu plaje generoase din nisip foarte fin, perfect încadrate de apele de smarald ale Mării Egee. Destinația este preferată îndeosebi de către familiile cu copii, dar și de tinerii dornici de relaxare, în plus, poate fi explorată chiar și la început de toamnă datorită Ofertelor Speciale pregătite de AeroVacanțe!

Vacanță de toamnă în Skiathos la tarife tentante!

AeroVacanțe a reintrodus în paleta sa pachetele de vacanță cu zbor charter din Timișoara, transformând Insula Skiathos în destinația vedetă a anului 2019! AeroVacanțe, specializat pe destinația Grecia, este singuru turoperator ce deține zboruri directe spre Skiathos, din principalele orașe ale țării, dar și una dintre puținele agenții care organizează pachete complete în Lefkada, Paros, Milos sau Naxos – destinații proaspăt lansate pe piața de turism.

Un sejur de 7 nopți în Skiathos, cu zbor direct din București, Cluj-Napoca sau Timișoara, un transfer rapid de la aeroport la hotel, taxe aeroport (95 euro/persoană) și asistență turistică, pornește de la numai 259 euro/persoană!

5 plaje de top din Skiathos

Sunt o mulțime de locuri pe care merită să le descoperi în Skiathos – de la vechea cetate Kastro la cosmopolita capitală Skiathos, însă vedetele locului sunt chiar plajele sale! Chiar dacă măsoară cât un sfert de București, insula se mândrește cu aproape 69 de plaje din care îți va fi destul de greu să alegi pe care să o descoperi prima. Iată 5 dintre cele mai frumoase dintre fâșiile de nisip din Skiathos!

Simbolul insulei este, fără nicio îndoială, Koukounaries ce face parte din top 10 cele mai bune plaje de nisip din Europa. Odată ajuns aici îți vei da seama de ce această plajă se află pe podiumul clasamentului. Nisipul pare ca mătasea, asemănător unor dune din deșert, auriul intră în contrast direct cu verdele crud al pinilor ce înconjoară coasta, iar apele de un azuriu-cristalin, cu intrare lină sunt numai bune dacă vii aici alături de cei mici.

În contradicție cu Plaja Koukounaries intră sălbatica Lalaria, o plajă aflată pe coasta de nord a insulei, unde poți ajunge doar cu barca. Această fâșie de nisip este compusă din pietre alb-argintii și păzită de un munte impresionant din calcar. Golful are cele mai turcoaz ape pe care le vei putea surprinde în Skiathos, iar valurile spumoase sunt perfecte pentru surfing. Îndrăgostiții ajung aici pentru a se fotografia sub arcul calcaros iscat din mare, dar și pentru romanticele plimbări cu bărcuța în peșterile pe jumătate scufundate.

Pentru că se află la numai 2 km distanță de capitala Skiathos, Kanapitsa este una dintre cele mai populare plaje de pe insulă. Aici ajung îndeosebi cei care vor să combine escapadele culturale cu relaxarea la soare, însă golful este extrem de ofertant și în ceea ce privește sporturile de apă. Plaja dispune de un centru nautic de unde poți închiria bărci cu motor și echipamentul necesar pentru scuba diving sau windsurfing. Apele sunt cristaline și calde, iar atmosfera este una cosmopolită.

Unul dintre secretele bine păstrate ale Insulei Skiathos este Mandraki, o fâșie lungă de nisip formată din trei plaje cu iz sălbatic: Elias, Xerxes și Agistri. Mandraki se află pe coasta de nord a insulei și poți ajunge aici abia după ce traversezi o pădure deasă de conifere acaparată de dune de nisip. Plimbare printre pini durează aproximativ 40 de minute, însă efortul depus merită cu desăvârșire pentru că în capătul drumului te așteaptă nisipuri fine, ape turcoaz-spumoase și un beach bar cu aer boem.

Dacă vrei să surprinzi cele mai spectaculoase răsărituri pe mare, Plaja Banana este locul spre care îți vei dori, cu siguranță, să te îndrepți. Cu forma sa grăitoare de … banană, plaja se arcuiește în jurul unui golf cu apă ca smaraldul, la poalele unei păduri de pini și măslini. Fâșia de coastă dispune de toate facilitățile turistice – șezlonguri cu umbreluțe, beach baruri și centre nautice. În plus, mai există aici o altă plajă mai mică numită Mikri Banan, preferata celor care practică nudismul. Acest colț de paradis sălbatic este cumva izolat de plaja principală printr-o stâncă masivă și de vegetație luxuriantă.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!