(P) Septembrie, luna ideală pentru o vacanță în Zakynthos!

De Unica.ro, pe
Insula Zakynthos s-a aflat pentru o perioadă de peste 300 de ani sub ocupație venețiană, popor care a contribuit foarte mult la dezvoltarea locului. Supranumele de Il Fioro di Levante a fost dat tot de venețieni, dat fiind faptul că insula găzduiește peste 7000 de specii de plante și flori, frumusețea sa inspirând de-a lungul timpului numeroși artiști și boemi.

Plaja Navagio, Peșterile Albastre, Parcul Național Marin cu țestoasele Caretta Caretta, golful cu ape sulfuroase Xigia sau Porto Limionas sunt doar câteva dintre cele mai încântătoare locuri din Zakynthos, pe care trebuie să le descoperi odată ce ai ajuns aici.

Cea mai sudică insulă ionică, Zakynthos este scăldată de soare până târziu în toamnă, ceea ce o transformă într-un magnet pentru tinerii și familiile din toată Europa. Viața de noapte din Laganas este la fel de antrenantă chiar și în miez de toamnă, apele turcoaz sunt perfecte pentru înot și scufundări, evenimentele culturale sunt în plină desfășurare, iar plajele sunt încă înțesate de vizitatori. În plus, insula găzduiește și câteva obiective istorice pe care să le vizitezi în zilele cu ceva nori.

Vizită culturală în capitală

Zante Town este un oraș cosmopolit ce freamătă de voie bună mai ales în zona centrului vechi, înconjurat de superbe construcții venețiene și biserici bizantine. O plimbare pe faleza dintre portul nou și portul vechi este nelipsită la ceas de seară. De asemenea, odată ce ai ajuns aici trebuie neapărat să urci pe Dealul Bohali, o zonă luxuriantă cu vile elegante și grădini mediteraneene, în vârful căruia se întind ruinele Castelului Venețian construit în anul 1480 pe locul Acropolelor Antice. Partea care s-a păstrat cel mai bine din tot ansamblul structural este chiar Poarta de intrare, unde vei vedea și simbolul castelului: Leul de San Marco.

Peisaje memorabile la răsărit și apus

Cele mai spectaculoase răsărituri și apusuri le vei surprinde în prima lună de toamnă – când aburul se ridică molcom, iar amurgul se lasă încetișor peste stâncile din mare. Mergi în zona Capului Skinari, dis de dimineață pentru a surprinde cele mai frumoase culori ale cerului – astrul pictează la răsărit grandioasele Peșteri Albastre, în nuanțe de auriu, luminițele dansează pe pereții grotei transformând locul într-un caleidoscop de culoare. Pentru fotografii reușite la apus, o croazieră cu barca spre Peșterile Keri, aflate în partea de sud-vest a insulei, nu poate lipsi din itinerariul tău.

Evadează la plajă!

Dacă ești în căutarea plajelor sălbatice, mai puțin aglomerate chiar și în plin sezon estival, o bună alegere pot fi Dafni și Gerakas, două fâșii de nisip auriu, presărate cu vegetație luxuriantă. Cele două plaje fac parte din Parcul Național Marin și sunt protejate de stat, datorită faptului că aici cuibăresc țestoasele din specia Caretta Caretta, motiv pentru care accesul aici se face după ora 09.00 și nu mai este permis după apusul soarelui.

Material realizat cu sprijinul Autorității Elene pentru Turism (EOT).

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Reduceri Fabuloase de Vara

Last Minute Sejur Zakynthos – tarife de la 318 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa la studio 3*, transport avion (cursa charter Blue Air), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecare din 16.09, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50, sau la office@holidayoffice.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!