(P) Rhodos, insula cea mai iubită de soare!

De Unica.ro, pe
Cu o viață de noapte fulminantă, un impresionant patrimoniu cultural și istoric, plaje nesfârșite, o gastronomie excelentă și mai mult de 300 de zile senine pe an, nici nu este de mirare de ce Rhodos este considerată a fi una dintre cele mai populare insule grecești. Descoperă Insula Soarelui într-o escapadă în plină vară și bucură-te de cele mai tari experiențe de vacanță!

La pas pe cele 200 de străzi fără nume din Rodos

Capitala Insulei Rhodos este o adevărată comoară pentru turistul pasionat de istorie, străzile sale labirintice ascund biserici medievale, clădiri fortificate și vechile hanuri ale Cavalerilor Ioaniți transformate astăzi în restaurante sau saloane de evenimente. Bate la pas orașul vechi ce face parte din patrimoniul UNESCO și pierde-te pe cele 200 de străzi fără nume ce sunt ticsite la propriu de magazine de suveniruri și taverne grecești. Trecând pe sub arcadele din piatră ai impresia că ai călătorit în timp, în urmă cu mai bine de 100 de ani. Nu rata aici Palatul Marilor Maeștri – o cetate din piatră ce domină capitala Rhodosului din toate punctele de vedere.

Îmblânzește valurile în Prasonissi

O limbă de nisip aurie desparte Mediterana de Egee fiind un adevărat magnet atât pentru pasionații de windsurfing, cât și pentru familiile cu copii în căutare de relaxare… Acest loc poartă numele de Prasonissi și se află în partea de sud a insulei Rhodos, așa că nu îl poți rata. Mica peninsulă este compusă din nisip fin, iar în funcție de vânt și curenți, marea este pe o parte agitată, iar pe de cealaltă parte liniștită.

Urcă pe măgăruș la Acropolele din Lindos

Lindos, al doilea cel mai mare și important oraș de pe Insula Soarelui, dar și una dintre cele mai romantice destinații grecești se mândrește cu Acropola Antică (cea mai mare și impresionantă după cea din Atena), un sit de patrimoniu unde poți vedea cu ochii minții cum dorienii au clădit importante temple elene. În urma săpăturilor arheologice aici au fost descoperite ruinele Templului Zeiței Atena Lindia, datat din secolul al-IV-lea, dar și Templul dedicat Împăratului Dioclețian, ambele fiind înconjurate de ziduri elenistice și coloane doriene din marmură.

Explorează siturile arheologice!

Un bun prilej de a surprinde farmecul medieval al Insulei Rhodos poate fi o excursie spre Kamiros și Monolithos. Situl Arheologic Kamiros se află la circa 40 de minute de capitală, fiind unul dintre cele trei orașe antice care au format statul Rhodos. Arcadele din piatră și ruinele templului doric, datate din secolul al III lea, au fost păstrate în stare destul de bună, parcă sfidând timpurile moderne. În plus, o altă atracție a locului este chiar plaja idilică arcuită la poalele dealului pe care stau întinse vestigiile antice.

Dacă vrei să captezi cele mai frumoase priveliști asupra dealurilor pitorești și spre marea azurie, atunci urcă la Castelul Monolithos, din satul cu același nume, aflat la aproape 80 km est de orașul Rodos. Edificiul fortificat a fost clădit de venețieni în anul 1480 pe vârful unei stânci, oferind priveliști panoramice asupra sălbaticei plaje Fourni.

Evadează în Valea Fluturilor

Parcul Petaloudes este o adevărată oază de relaxare, aflat la numai 5 km de satul Theologos, în partea de vest a insulei. Acesta este locul preferat de către familiile cu copii atrase de spectacolul naturii dat de miile de fluturi ce sunt atrași de mirosul puternic de rășinoase. Destul de aproape de Valea Fluturilor te poți plimba și în Parcul Seven Springs – cele 7 izvoare magice ale Rhodosului, la care poți ajunge după ce traversezi un tunel lung de aproape 200 metri ce te conduce la micul lac în care se varsă 7 izvoare cu apă cristalină. Întreaga zonă este înconjurată de vegetație luxuriantă și arbori mediteraneeni, fiind perfectă pentru o pauză de la istorie.

Material realizat cu sprijinul Autorității Elene pentru Turism (EOT).

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Reduceri Fabuloase de Vara

Last Minute Sejur Rhodos – tarife de la  352 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu fara masa la studio 3*, transport avion (cursa charter Aegean Airlines), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecari din 09.09, 16.09 si 23.09, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50, sau la office@holidayoffice.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!