(P) Răsfăț turcesc pe plajele din Alanya

De Unica.ro pe
Alanya este una dintre destinațiile de top ale Turciei, unde amestecul divin între istorie și modernitate, obiectivele culturale și atmosfera cosmopolită - transformă orașul într-un adevărat paradis, atât pentru famiiliile cu copii, cât și pentru turiștii dornici de aventuri. 

Generoasa line de coastă presărată cu plaje premiate cu Steag Albastru, numărul mare de resorturi de 5 stele, serviciile turistice de excepție și apele de un albastru turcoaz, fac din Alanya destinația de neratat în acest sezon estival. Profită de reducerile speciale pregătite de Europa Travel și rezervă acum un sejur de 7 nopți cu all inclusive, la tarife accesibile de la 419  euro/persoană!

Simboluri arhitecturale

Chiar dacă este cea mai îndepărtată stațiune de pe coasta regiunii Antalya, pitoreasca și culturala Alanya nu duce deloc lipsă de turiști, mai ales că sezonul de vârf este unul lung: din mai și până în octombrie. Dintre atracțiile de top ale orașului care a înflorit sub ocupația Imperiului Seljuk, se numără Castelul Medieval, care a fost clădit în secolul al XIII lea pe urmele unor vechi fortificații bizantine. Citadela este locuită și astăzi, astfel vei descoperi aici cele mai bune exemple de arhitectură selgiucă.

Dacă o iei la pas pe străzile șerpuitoare ale orașului vechi până în zona portului, vei mai găsi și alte edificii de patrimoniu. Simbolul arhitectural este Turnul Roșu, de unde priveliștile spre mare și către castel sunt memorabile.

Răsfăț la plajă și sporturi nautice

Alanya găzduiește și alte obiective istorice interesante, dar și muzee prestigioase, însă de cele mai multe ori, vacanța de vară este despre relaxare. Zilele liniștite pot fi petrecute cel mai bine la soare nisipurile fine, cu un cocktail colorat, sau pe un vas de lux. Aventurează-te într-o croazieră relaxantă spre Insula Cleopatrei, un colț de paradis cu nisip auriu și palmieri bătrâni, unde Regina Egiptului obișnuia să se retragă alături de Marc Antoniu.

O altă plajă încântătoare este Keykubad Beach, lungă de 8 km și scăldată de ape spumoase ale Mediteraneo, perfecte pentru skijet, parasailing sau scuba diving. Întreaga zonă de coastă este presărată cu restaurante, terase, baruri și centre nautice, astfel că Keykubad Beach este extrem de populară și vizitată.

Minuni naturale de văzut în tururi opționale

Antalya este o destinație verde ce găzduiește câteva parcuri naturale încântătoare, „condimentate” cu iazuri cristaline și cascade spectaculoase, pe care le poți descoperi în excursii opționale alături de Europa Travel. Aflată la numai 12 km distanță de centrul orașului, Cascada Duden este cea mai populară atracție din regiune. Peisajele sunt impresionante aici: dealurile stâncoase ce îmbrățișează căderea de apă sunt tapetate cu ferigi dese și vegetație luxuriantă, iar lacul ca smaraldul este plin de bărcuțe cu turiști.

Puțin mai departe de orașul Antalya, în satul Manavgat vei găsi o altă cascadă, ceva mai mică în dimensiuni, însă curenții ce se formează aici compun peisaje fascinante. Lângă Cascada Manavgat există o grădină frumos amenajată cu portocali și măslini sălbatici, iar peisajele luxuriante pot fi admirate din cocheta cafenea amenajată pe malul lacului.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Sejur Antalya – Alanya

Hotel Caretta Beach 4* – Konakli – tarife de la 419 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro