(P) Oaze de relaxare din Rhodos

De Unica.ro, pe
Rhodos, insula grecească cu un patrimoniu cultural vast, compus din numeroase construcții medievale și situri arheologice doriene, este destinația preferată de iubitorul de cultură și istorie. Însă, dincolo de paleta extinsă de monumente cu care se laudă, Insula Soarelui este un adevărat paradis al plajelor, cu sate liniștite de pescari, parcuri luxuriante cu flori și măslini și golfuri azurii în care să înoți până târziu în toamnă.

Insula Fluturilor și a Florilor este binecuvântată cu cele mai multe zile însorite din Europa, iar luna septembrie este perioada ideală pentru o escapadă aici, mai ales dacă ești în căutare de relaxare.

Plajele din Rhodos, colțuri de paradis …

Cu o linie de coastă de peste 220 km, Rhodos este una dintre insulele cu cele mai frumoase plaje din Grecia, așa că îți va fi destul de greu să îți alegi preferata. Dacă cauți modernitate și vrei să te bucuri de atmosfera cosmopolită, plajele Elli, de lângă capitala Rodos și Faliraki din cosmopolita stațiune cu același nume, nu trebuie să lipsească din itinerariul tău. Pentru romantism și liniște îți poți îndrepta atenția spre Megali Paralia din Lindos sau spre Tsambika, o plajă lungă din nisip fin perfect încadrată de apele de smarald ale Mării Egee.

Vizită încărcată de spiritualitate

Unul dintre locurile speciale pe care trebuie să le descoperi în Rhodos este Mănăstirea Filerimos, aflată pe un deal luxuriant deasupra orașului Ialyssos, la circa 10 km distanță de capitala Rodos. Edificiul de cult, realizat intergral din piatră în stil gotic și dedicat Fecioarei Maria, se află în mijlocul unei grădini pline de arbori de hibiscus, bougainvillea, măslini și chiparoși. Acesta este locul ideal unde să te regăsești spiritual.

Plimbări în doi

O altă oază de verdeață este Valea celor 7 izvoare, de pe coasta estică a Rhodosului,  preferată de către pasionații de drumeții. Surprinde peisajele pitorești ale parcului pornind pe cărările înțesate de conifere, urmând traseul izvoarelor susurătoare care se revarsă în micul lac artificial, realizat pentru a alimenta satul Kolympia cu apă. Drumul până la lac este unul extrem de aventuros, traversând un tunel îngust, despre care se spune că cei care-l străbat cu tălpile goale, întineresc cu 10 ani.

Pentru promenade la apusul soarelui poți alege Portul Mandraki din capitala Rhodos, locul unde se afla cândva Colosul Helios, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, pe urmele sale aflându-se astăzi două statui cu cerb, devenite simbol al locului. Locul este destul de liniștit chiar și în miez de vară, numai bine să te relaxezi aici alături de persoana dragă, privind amurgul ce îmbracă în nuanțe roșiatice impozantul Fort St. Nikolas, marcat printr-un turn cu far.

Material realizat cu sprijinul Autorității Elene pentru Turism (EOT).

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Reduceri Fabuloase de Vara

Last Minute Sejur Rhodos – tarife de la  352 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu fara masa la studio 3*, transport avion (cursa charter Aegean Airlines), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecari din 09.09 si 16.09, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50, sau la office@holidayoffice.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!