(P) Între cultură și sporturi nautice, pe insula Zakynthos

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 18 iunie 2018, 14:44
Cu al său aer ușor nonconformist și stilul specific venețian, Zakynthos este o destinație estivală foarte populară în Europa, datorită plajelor aurii scăldate de ape turcoaz numai bune pentru scufundări. Tot aici găsești câteva așezări pescărești și sate de munte, unde tradițiile milenare s-au păstrat bine în ciuda turismului dezvoltat. Iar dacă ești pasionat de istorie și cultură, orașul Zante ascunde muzee interesante, biserici bizantine și rămășițele unui castel venețian.

Descoperă în acestă vară, insula supranumită Floarea Levantului într-un sejur de 7 nopți cu avionul, de la Europa Travel – turoperatorul din România popolar pentru vacanțele la tarife accesibile și servicii turistice excelente!

Înoată în apele turcoaz ale Parcului Național Marin

Zakynthos este un paradis pentru turiști, dar mai ales pentru țestoase, pentru că aici vei găsi cele mai multe exemplare de Caretta Caretta, specie pe cale de dispariție ce este protejată prin lege. Dacă vrei să observi țestoasele poți vizita Parcul Național Marin din jurul Golfului Laganas, unde ai șanse mult mai mari să vezi cum înoată broscuțele cu carapace.

Ești încăutarea locurilor retrase, unde nimeni să nu te deranjeze? Atunci o plimbare cu barca până la Marathonissi – o insuliță cu formă de țestoasă, poate fi o alegere foarte bună. Pe această limbă de pământ găsești două plaje mici (una cu nisip și alta din prundiș argintiu) pe care poți poposi preț de numai o oră, dat fiind faptul că aceasta este o arie protejată.

Traversează pe cealaltă plajă a insulei Marathonissi, unde se găsesc două peșteri argintii, pe jumătate scufundate pe care le poți traversa înotând până la mica fâșie de nisip compusă din pietre albe. De aici mai este cale foarte scurtă pană în cel mai sudic punct al insulei Zakynthos, de unde poți admira apusul și înota în celebrele Peșteri Keri.

Descoperă una dintre cele mai spectaculoase plaje din Europa

Un loc sălbatic dedicat în special turiștilor care vor să se relaxeze departe de agitația marilor stațiuni, este insulița Korakonisi aflată în partea de vest a insulei Zakynthos. Întreaga zonă este împrejmuită de stânci acoperite cu vegetație pitică, iar golful cu ape adânci este plin de bancuri de pești multicolori, prilej pentru sesiuni de diving.

Pornește într-o croazieră interesantă, de la Europa Travel, spre cea mai populară plajă a insulei: Navagio – Plaja Naufragiului, la care se poate ajunge doar pe mare. Aici se află epava fostului vas Panagiotis care ar fi eșuat în urmă cu mult timp în această zonă. Poți înota în apele turcoaz, să te fotografiezi cu ruinele vasului sau pur și simplu să stai tolănit pe nisipul alb ca neaua.

La pas în orașul principal al insulei

Un tur al orașului Zante echivalează cu o lecție de istorie. Urcă pe Dealul Bochali pentru a admira întreaga panoramă a capitalei și a portului, și vizitează aici vechiul castel Kastro, ridicat de venețieni. Fortăreața păstrează între zidurile groase de apărare, pini bătrâni, măslini și smochini sălbatici, ruinele unor bisericuțe și alte construcții cu rol administrativ. Vederile de pe platoul castelului sunt de poveste.

În Piata St. Markos se află Muzeul Solomos, dedicat poetului național al Greciei, Dionysios Solomos. În timp ce, în Piata Solomon vei găsi simbolul locului, Catedrala Sf. Dionisie și Muzeul de Artă Bizantină, ce găzduiește o colecție impresionantă de vase din ceramică, sculpturi din lemn, icoane și alte artefacte istorice.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Zakynthos

Hotel Andreolas 2* – Laganas – tarife de la 375 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!