(P) Ce poți face vara asta în stațiunea Constantin și Elena

De Unica.ro, pe
Constantin și Elena este privită ca o oază de relaxare de către iubitorii plajelor însorite, vegetație luxuriantă și izvoare termale. Dacă planifici o vacanță pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, poți lua în calcul o escapadă în Constantin și Elena la tarife accesibile de la 26 euro/persoană/noapte, alături de Europa Travel!

Mergi la plajă!

Cea mai veche stațiune turistică din Bulgaria, Constantin și Elena este împărțită în mai multe golfulețe cu apă verde-smarald în jurul cărora se arcuiesc ca o semilună plaje idilice din nisip fin, alb și galben. Întreaga linie de țărm este brodată cu păduri de conifere, aerul fiind cel mai pur și curat din Bulgaria, iar intrarea în mare este lină, facilitând astfel accesul familiilor cu copii.

Relaxează-te în izvoarele termale

Fondată în anul 1908 ca centru balneo, Constantin și Elena este cel mai popular loc din Bulgaria unde poți face cure de sănătate și te poți relaxa în izvoarele termale și minerale. Apele ce ating temperaturi de aproape 40 grade Celsius traversează întreaga stațiune, unele dintre ele revărsându-se aproape de plaje. Marile lanțuri hoteliere dețin SPA-uri și centre cu piscine termale unde ai posibilitatea să te bucuri de beneficiile apelor bogate în minerale, ce pot ameliora afecțiuni de ordin dermatologic sau reumatic.

Regăstește-te spiritual în Biserica Sfinții Constantin și Elena

Unul dintre cele mai importante așezăminte de cult din Bulgaria este Biserica Constantin și Elena, singura din Europa unde, pe sub altarul său trece un izvor cu apă termală. Construită în stil specific bulgăresc și cu un interior grandios ce adăpostește numeroase icoane vechi, Biserica omonimă este locul perfect unde să te regăsești spiritual.

Mergi la degustări de vin în cramele medievale! 

Parcul cu podgoriile de viță de vie din Constantin și Elena ademenesc iubitorii de vinuri din toate colțurile Europei. Locul este unul de poveste, înconjurat de copaci și vegetație luxuriantă și dispune de o cramă medievală, unde se fac frecvent diverse degustări de vinuri și preparate locale, așa că este un „must see” o dată ce ai ajuns în stațiune.

Calcă pe urmele nobililor

Euxinograd sau Palatul de Vară al nobililor din Bulgaria este simbolul arhitectural al stațiunii Constantin și Elena. Complexul regal a fost construit după modelul palatelor renascentiste din Franța, tipice secolului al-XVIII-lea, cu interior somptuos cu mobilier de epocă, în stil englezesc. Palatul este înconjurat de unele dintre cele mai frumoase grădini din Bulgaria, ce ocupă o suprafață de 8 ha, amenajate în stil geometric-francez și găzduind specii rare de copaci, precum stejarul negru sau cedrul atlantic.

de Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Oferta Speciala Sejur individual Constantin si Elena

Hotel Aurora 3* – tarife de la 26 euro/persoana/noapte, cazare cu all inclusive. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!