O femeie a cerut o reducere specială pentru că fiica sa este bolnavă. Răspunsul vânzătoarei a lăsat-o mută

De Adina Radu, pe

Să lucrezi în vânzări nu este un lucru foarte ușor, mai ales când te recuperezi după o boală extrem de grea. O tânără a povestit pe internet una dintre întâmplările sale ca vânzătoare. Povestea ei a devenit virală.

“Lucrez cu jumătate de normă într-un magazin de produse de înfrumusețare pentru femei de când am intrat la facultate. De nouă luni mă lupt cu cu o formă gravă de leucemie. Fac în fiecare zi chimioterapie și probabil că voi lua pumni de pastile toată viața.

Într-o zi, pe la prânz, când magazinul era mai gol a intrat o doamnă. De la distanță îți puteai da seama că nu va fi foarte politicoasă. Avea păr blond, era bronzată avea unghii lungi roz, geantă Channel și tocmai coborâse dintr-un Mercedes după cheile mașinii pe care le ținea în mână.

De cum a intrat s-a dus țintă la cele mai scumpe extensii de păr pe care le avem în magazin. Vorbea tare la telefon și nici măcar nu a observat că am salutat-o. După ce a terminat conversația a început să pocnească din degete, făcându-mi semn să vin să o ajut. M-am simțit ca un câine.

Am venit, am fost politicioasă și am întrebat-o cu ce o pot ajuta. Voia să încerce cele mai extensii de păr, cele pe care le avem închise în vitrină. I-am spus calm, să-mi spună ce nuanță își dorește și eu o voi scoate din vitrină, nu am voie să scot toate extensiile. Nu a fost mulțumită de răspunsul meu, a pufăit și s-a bosumflat.

Pâna la urmă s-a hotărât ce vrea și am început să spun poezia legată de faptul că aceste extensii nu pot fi returnate sau schimbate. A spus că e de acord. Bat prețul pe casă și îi spun că are de plătit 830 lei.

Din acel moment, a luat-o razna.

„Dar, fiica mea are cancer, ar trebui să primesc o reducere!”

”Cumpărați extensiile pentru fiica dumneavoastra?” – am întrebat

”Nu! Sunt pentru mine. Trec printr-o perioadă foarte stresantă și cancerul asta e o boală ce ne costă foarte mulți bani.”

“Doamnă, știu cât de scump este tratamentul pentru cancer, dar nu avem astfel de reduceri.”

“Dacă ai fi avut vreo cunoștință suferindă, m-ai fi înțeles.”

De obicei sunt o persoană calmă și nu las aceste lucruri să mă afecteze. Însă urăsc ca oamenii să profite de această boală necruțătoare pentru a obține favoruri materiale. Doar știu prin ce a trecut mama mea de când m-am îmbolnăvit.

“Doamnă, am cancer. Știu ce efecte grave are această boală asupra corpului și minții. Toți cei 4 bunici mi-au murit de cancer, mama mea vitregă se luptă cu un cancer la sân pentru a treia oară care are metastaze la plămâni și creier. Dacă ar fi să ofer cuiva o reducere aș acorda-o celui care suferă de cancer, nu celui care încearcă să profite de pe urma unui bolnav de cancer.

A tăcut. Nu a mai zis nimic. I-am spus că are de plătit 830 de lei și am întrebat-o dacă vrea o pungă.

A plătit și în 2 minute a ieșit pe ușă.”

Sursa foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!