Noapte albă la Muzeul Naţional de Artă

De Nicoleta Galeteanu, pe

Simbolul, expresia si abstractul picturii moderniste vor renaşte timp de o „noapte albă” la Muzeul Naţional de Artă, expoziţia fiind insufleţită de lucrările celor mai de seamă pictori avangardişti bulgari, greci şi români.
Pentru iubitorii de pictură, expoziţia „Ipostaze ale modernismului. Pictura în Bulgaria, Grecia, România, 1910-1940”, găzduită de Muzeul Naţional de Artă, se anuntă „o noapte albă” în care vor putea fi admirate lucrări reprezentative din pictura simbolistă, expresionistă şi abstractă.

Totodată, evenimentul promite interpretări dadaiste, susţinute de tineri talentaţi, care vor interpreta, într-o manieră originală, Manifestului Dada, publicat de Tristan Tzara la Zürich în 1918.

Evenimentul se va desfăsura sâmbată, 14 noiembrie si are program prelungit până la 4.00 dimineaţa, iar intrarea este liberă.

Printre lucrarile expuse se numără „Arhitectul” lui Marcel Iancu, „Nudul cu idol” al lui Max Herman Maxy, „Compoziţia cu dragon” a lui Victor Brauner sau „Uşa deschisă” a lui Nikos Chatzikyriakos-Ghikas.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!