National Geographic: Maramureşul, destinaţie de vizitat în 2015

De Geo Berciu, pe Ultimul update Miercuri, 26 mai 2021, 13:41
Faima Maramureşului a depăşit de mult timp graniţele ţării noastre, din ce în ce mai mulţi străini fiind cuceriţi de frumuseţea locurilor, a tradiţiilor şi a oamenilor. Ba mai mult, revista americană National Geographic Traveler a inclus Maramureşul printre cele mai frumoase 20 de destinaţii de vizitat în 2015.

Top 20 al celor mai frumoase locuri de vizitat în noul an, realizat de National Geographic Traveler, conţine şi o destinaţie turistică din România, respectiv Maramureşul.

national-geographic-maramures-destinatie-vizitat-2015 (4)

Regiunea Maramureşului este caracterizată de National Geographic Traveler drept „Neînfricata lume veche”. În istoricul ţinut al Maramureşului continuă să fie practicate tradiţii milenare, uitate de mult timp în Europa.

„Vacilor mele nu le place iarba care este tăiată cu cositoarea. Preferă gustul curat al ierbii tăiate cu coasa”, a declarat Ion Pop, din comuna maramureşeană Botiza, citat de National Geographic Traveler.

national-geographic-maramures-destinatie-vizitat-2015 (1)

Precizând că este situat în nord-vestul României, cunoscuta revistă de călătorii insistă asupra faptului că viaţa în Maramureş continuă să fie trăită în funcţie de anotimpuri, vreme şi tradiţii.

În plus, National Geographic Traveler aminteşte de faptul că Maramureşul este considerat „ţara lemnului”. Uneltele folosite de oameni în gospodăriile lor sunt fabricate din lemn, iar porţile de la intrarea în aceste gospodării sunt realizate tot din lemn în care sunt cioplite decoraţiuni seculare.

national-geographic-maramures-destinatie-vizitat-2015 (2)

Bisericile de lemn din Maramureş, înscrise în patrimoniul mondial UNESCO, spun „poveşti despre credinţă şi glorie, despre sfinţi şi păcătoşi, despre crimă şi pedeapsă”, care se desprind din picturile ce decorează pereţii de lemn ai acestor lăcaşuri de cult.

Printre principalele atracţii ale Maramureşului enumerate de National Geographic Traveler, potrivit Mediafax, se numără şi Cimitirul Vesel din Săpânţa, care este faimos pentru crucile viu colorate pe care sunt scrise epitafuri insolite.

national-geographic-maramures-destinatie-vizitat-2015 (3)

National Geographic Traveler le recomandă turiştilor care vizitează această regiune inclusiv să îşi petreacă o noapte în satul maramureşean Breb, unde pot să admire „cea mai frumoasă imagine a Căii Lactee” din viaţa lor.

Alături de Maramureş, National Geographic îţi mai recomandă ca destinaţie de vizitat în 2015 şi: Corsica, Medellín (Colombia), Koyasan (Japonia), Oklahoma City (SUA), Tunis (Tunisia), parcul arheologic Choquequirao (Peru), Hyderabad (India), Port Antonio (Jamaica), Taiwan, Zermatt (Elveţia), arhipelagul Mergui (Myanmar) şi muntele St. Michel (Franţa).

Vezi ce parcuri nationale din Romania poti cutreiera in vacanta!

(Sursa foto: Northfoto, Hepta)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!