Mereu în întârziere? 5 cauze, mai multe soluţii

De Libertatea pentru femei pe

Nu există femeie care să nu aibă probleme cu punctualitatea. Sunt cele care întârzie orice ar face şi cele care şi-au făcut un stil de viaţă din a ajunge târziu. Oricare ar fi motivul pentru care eşti mereu în întârziere, există şi un remediu.
CAUZĂ
Nu te organizezi bine

Orice strategie ai adopta, ai aceeaşi problemă: ajungi târziu la serviciu, la întâlniri sau nu termini la timp ceea ce ai de făcut. E clar, ai o problemă cu organizarea. Iată ce ai de făcut în această situaţie.

SOLUŢII
►Pune ceasul să sune mai devreme decât la ora la care te trezeşti de obicei.
►Fii mai realistă când îţi planifici ceea ce ai de făcut şi învaţă să spui „nu” atunci când nu te simţi în stare să duci lucrurile la bun sfârşit.
►Sună-ţi „victimele” atunci când îţi dai seama că nu ajungi la timp la o întâlnire.

CAUZĂ
Ai de făcut ceva ce nu-ţi place

La serviciu nu faci întotdeauna numai ce îţi place. Îţi revin şi unele sarcini plictisitoare, care, în plus, îţi mănâncă şi mult timp. Nu le amâna, asta va înrăutăţi situaţia.

SOLUŢII

►Începe imediat cu ceea ce nu îţi place, chiar cu riscul de a nu-ţi ieşi perfect.
►Dacă ţi se pare acea sarcină un adevărat calvar şi ştii că nu o vei termina la timp, mai bine refuz-o dacă şeful tău îţi oferă această posibilitate.

CAUZĂ
Nu îţi place să iei decizii

Ţi-e frică să rişti şi găseşti întotdeauna motive pentru a amâna sarcinile mai importante. Uiţi că, dacă nu vrei să iei taurul de coarne, lucrurile s-ar putea întoarce împotriva ta.

SOLUŢII
►Nu mai analiza lucrurile la nesfârşit, vei pierde timp preţios. Ia o decizie, chiar una instinctivă. Câteodată, este mai bine chiar să greşeşti în deciziile tale decât să nu acţionezi deloc.
►Dacă ai obiceiul să întorci lucrurile pe toate feţele înainte de a pune în practică ceva, este mai bine să te fereşti de locurile de muncă în care ţi se cere să lucrezi într-un ritm alert.

CAUZĂ
Nu îţi place să ţii cont de reguli

Întârziatul poate fi, în mod inconştient, şi o formă de protest împotriva regulilor care îţi îngrădesc libertatea şi independenţa. Această atitudine rebelă nu este cea mai potrivită când vrei să obţii ceva şi, mai mult, te expune criticilor celorlalţi.

SOLUŢII
►Fă o diferenţă între momentele în care îţi poţi permite să întârzii şi cele în care este foarte important să ajungi la timp. Când ai o întâlnire profesională cu o persoană, când ai o audienţă la o anumită oră sau o programare la dentist sau la salon, ai face bine să fii punctuală.
►Nu îţi crea o reputaţie proastă, de persoană care întârzie mereu şi pe care nu te poţi baza.

CAUZĂ
Îţi place să te laşi aşteptată

Femeilor le place să se lase aşteptate. Dau astfel de înţeles celui care le aşteaptă că trebuie să fie la dispoziţia lor. Nu este însă corect faţă de celălalt şi, mai ales, faţă de răbdarea acestuia.

SOLUŢII
►Dacă te laşi mereu aşteptată la întâlniri, s-ar putea ca acest lucru să se întoarcă împotriva ta. Chiar şi prietenii tăi cei mai apropiaţi ar putea să-ţi facă surpriza să te lase baltă. Înţelege că nu este frumos să te laşi aşteptată.
►Elimină aceste artificii. Într-o societate în care timpul înseamnă bani, nimănui nu-i convine să aştepte.

5 beneficii ale unei bune organizări
Învaţă să nu mai întârzii şi să-ţi termini sarcinile la timp şi vei vedea că rezultatele te vor surprinde şi pe tine. Iată ce câştigi dacă îţi organizezi timpul mai bine:
1. mai mult timp liber.
2. mai puţin stres.
3. mai multă încredere în tine.
4. mai mult respect din partea celorlalţi.
5. mai puţină agitaţie în viaţa ta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro