Lefkada, o nouă destinație de yoga

De Sandra S. pe

Vara, după un an obositor la serviciu, vine vremea să ne luăm o binemeritată vacanţă! O vacanţă într-un loc în care să poţi face plajă, să te poţi relaxa la soare şi, bineînţeles, să poţi uita de dietă fără teama că vei lua în greutate. Unde să mergem?
Europa Travel ne tentează cu Lefkada! Sejururile cu plaje nisipoase şi facilităţi pentru fitness şi yoga sunt la mare căutare, iar destinaţia momentului pare să fie Lefkada – mica insulă grecească legată de continent printr-un lung dig rutier. Ajungi uşor cu maşina personală, cu autocarul şi, mai uşor, cu avionul. Aşa că îţi poţi lua copiii, soţul sau doar prietenele şi poţi avea un concediu distractiv, plus o dietă sănătoasă.
Vassiliki – între mare, măslini şi portocali
Vassiliki este un mic sat de pescuit aflat pe vârful sudic al insulei (la 37 km sud-vest de oraşul Lefkada) şi este cunoscut ca „bijuteria de smarald” a Mării Ionice. În ultimii ani, aici s-a dezvoltat ideea de vacanţă sănătoasă, în care să îmbini deliciile culinare ale mâncărurilor mediteraneene cu diverse activităţi precum yoga, pilates, fitness, aqua- aerobic, plimbări cu bicicleta sau plimbări rurale pe plaje şi prin păduri sălbatice.
Lefkada, o nouă destinație de yoga
Cele mai multe cursuri de yoga şi pilates se ţin la răsăritul soarelui, în Golful Vassiliki, o zonă încadrată în munţi şi împrejmuită de o vale verde, cu măslini şi portocali. De aici ai privelişti spectaculoase spre marea de safir şi spre insulele Kefalonia şi Itaca, din apropiere. După amiaza, golful se aglomerează cu veliere multicolore, care te ademenesc cu excursii pe mare, în care poţi practica scuba diving sau snorkelling.
Dacă însă vrei să rămâi pe ţărm, te poţi aventura într- o plimbare cu bicicleta, pe traseele sălbatice ale insulei: spre izvoarele Kerasiei (lângă Vassiliki), spre Dimosari şi cascadele sale (la marginea oraşului Nydri – 20 km de Vasiliki) şi, de ce nu, spre pădurea Daphne (în Sivros, la 7 km sud de Vassiliki) – ideală pentru ciclism montan.
Lefkada, o nouă destinație de yoga
… o reală experienţă culinară
Insulele Ionice sunt printre puţinele destinaţii ale lumii ferite de asaltul turismului modern. Pe insula Lefkada ai păduri de brad şi pin, sate pitoreşti cocoţate pe vârfuri de dealuri şi plaje nisipoase deţinătoare de „Blue Flag”. Peste toate, ai o bucătărie vegetariană bogată. Bineîneţeles, dacă vrei, poţi savura şi produse din carne, însă este recomandat să încerci mâncărurile din legume, cu condimente crescute în curţile localnicilor.
Lefkada, o nouă destinație de yoga
Poţi încerca Yigandes Plaki (boabe de fasole şi roşii la cuptor), Kolokithakia Tiganita (dovlecei crocanţi), Fasolakia Freska (fasole verde şi roşii fierte la foc mic – adorată de familii) şi Yemista me Ryzi (legume la cuptor cu un amestec de orez condimentat). Vei fi surprinsă de gust şi de puţinele calorii pe care le au aceste mâncăruri locale.
Oferta sejur Lefkada
Hotel Vasiliki Bay 3*, din Vasiliki – de la 299 de euro, transport cu avionul, transeferuri, 7 nopţi de cazare cu mic dejun asistenţă turistică. Europa Travel, www.europatravel.ro, tel. 021.9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro