Jurnal de vacanţă – Japonia, izvor de uluire (VIII)

De Unica.ro pe

Ne-am obişnuit cu templele aşa că am continuat şi în Tokyo cu periplurile spirituale. Am început cu Asacusa, cartierul unde se află şi Sensoji, un templu budist…
 înconjurat de un bazar foarte mare şi bogat în tot felul de suveniruri – Nakamise Shopping Arcade – unde ne-am şi oprit pentru shoppingul de cadouri. Tot în bazar am luat şi o gustare, dar şi cafelele care să ne dea forţă pentru restul zilei.

Templul este simplu, liniştit, oamenii se perindă prin faţa camerei de rugăciuni…eu mă simt oarecum straniu…

Este evident că nu se compară modul în care ne manifestăm noi credinţa cu modul în care o fac japonezii. Diferenţa principală este dată de divinitatea la care ne închinăm unii şi alţii. Pentru noi Dumnezeu este unul, este cel care ne ajută şi ne apără de cele rele.

Ei, în schimb, au o multitudine de zeităţi la care se adaugă spiritele împăraţilor dinastiilor trecute. De asemenea, relaxarea religioasă este evident mai mare decât la noi. Pe lângă formele de rugăciune care sunt de departe mai lejere, simplul fapt că sinuciderea este considerată un act de mare curaj, dar şi o mare onoare, fiind chiar apreciată şi aplaudată de familia respectivului, ne arată o diferenţă radicală de mentalitate.

Ceea ce îmi place însă la nebunie aici este că e suficient să intru într-un templu şi simt în palme râuri de energie care curg necontenit. Hm, fun….

Cea de-a doua parte a zilei am dedicat-o celei mai importante zone administrative şi corporatiste a capitalei nipone: Shinjuku.  

Ieşi din metrou şi îţi vine să fugi înapoi. Din toate părţile te înconjoară ameninţători zgârie-nori uriaşi, de toate dimensiunile şi formele, toţi însă gri şi apăsători. Cartierul este dominat de Tokyo Metropolitan Government Building – sediul central al administraţiei guvernamentale nipone. Turiştii au acces gratuit la etajul 45 al acestei clădiri de unde panorama oraşului este mai mult decât impresionantă. Şi măcar mai puţin apăsătoare decât jos, dintre toţi aceşti monştri de ciment şi sticlă.

Tot în Shinjuku se află şi cea mai aglomerată staţie feroviară şi de metrou subterană, staţie devenită un adevărat centru comerical datorită multitudinii de magazine existente. Shinjuku este şi zona cu cei mai mulţi locuitori străini din Tokyo.

Citeşte continuarea în pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2