Cum să trăieşti fără bani: Top 3 poveşti de succes

De Diana Zagrean, pe

Acum, bărbatul trăieşte într-o peşteră din deşertul care înconjoară oraşul Moab, din statul american Utah. Fără rate la credite, fără stres la locul de muncă şi fără apă curentă. Mănâncă legume, fructe şi animale pe care le găseşte în deşert, face baie în cascada de lângă peşteră şi se îmbracă cu haine aruncate pentru că au defecte de magazinele din Moab.
Are prieteni în oraş pe care îi vizitează şi spune că viaţa simplă îl face fericit, deoarece trăieşte o provocare zi de zi.

Citeşte şi Incredibil: Top 3 nebuni excentrici

Mark Boyle, scriitorul care trăieşte fără bani din 2008 deşi are un laptop

Mark Boyle nu este un împătimit al tehnologiei, dar nici nu respinge efectele pozitive ale progresului tehnologic. El are probleme cu sistemul economic şi cu magazinele care aruncă prea multă mâncare bună, în timp ce popoare întregi mor de foame.

Bărbatul, care locuieşte într-o rulotă din Bath, Marea Britanie, a renunţat la orice formă de bani încă din 2008. Fondator al mişcării online Freeconomy (Economia liberă), irlandezul a vrut să vadă cum se poate trăi fără niciun leu, fără credit, fără cont în bancă şi fără lucruri inutile.

După ce a absolvit Universitatea de Tehnologie din Irlanda, obţinând o diplomă de management al afacerilor, s-a mutat în Marea Britanie şi a condus un lanţ de magazine cu produse organice.
Sătul de economia capitalistă şi impresionat de un film bazat pe viaţa lui Mahatma Gandhi, el a investit ultimii bani în nişte baterii solare, o rulotă şi un laptop.
Se spală pe dinţi cu oase de peşte pisate şi seminţe de fenicul, face baie într-un pârâu şi găteşte feluri delicioase preparate din alimente salvate din gunoi de la marile lanţuri de magazine.
În 2010 a scris o carte cu titlul The Moneyless Man: A Year of Freeconomic Living (Omul fără bani: Un an de viaţă în Economia Liberă, n.red)

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!