Incredibil: S-a inventat tableta pe care poţi simţi imaginile

De Diana Zagrean, pe

Japonezii de la Fujitsu au inventat o tabletă care foloseşte ultrasunete pentru a crea impresia de texturi diferite. Astfel, poţi simţi pielea unui crocodil, o rochie de mătase sau Marea Caraibelor din poze, printr-o simplă atingere de touchscreen.
 
Credeai că o tabletă cu touchscreen este ultimul răcnet în materie de gadgeturi?
Japonezii de la Fujitsu au dezvoltat o tehnologie bazată pe ultrasunete, care permite utilizatorilor respectivei tablete să simtă anumite texturi, cum ar fi lichidele, alte materiale alunecoase, suprafeţe rigide sau cu asperităţi, etc.
Cu alte cuvinte, în viitor, când tableta va fi folosită la scară alrgă, doamnele ar putea să pipăie o rochie înainte să o cumpere online, copiii ar putea atinge anumite animale sălbatice din siguranţa căminului, prin intermediul unui touchscreen cu ultrasunete.
Deşi tehnologia tactilă exista, cei de la Fujitsu sunt primii care folosesc ultrasunetele în loc de electricitate statică şi care reuşesc să găsească o soluţie ieftină şi funcţională pe dispozitive atât de mici cum ar fi o tabletă.
O astfel de tehnologie ar putea fi extinsă în multe domenii, de la shopping online, la aplicaţii pentru oamenii nevăzători, la hărţi tactile şi multe altele.
Tableta cu ecran tactil cu ultrasunete a fost prezentată la târgul anual Mobile World Congress din Barcelona.
Sursa foto: Shutterstock
 
 
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!