La început a fost cuvantul… The Great Debaters

De Unica.ro pe

Strălucitul profesor Melvin B. Tolson (Denzel Washington) de la Colegiul Wiley îşi alege cu grijă echipa, nu doar fiindcă membrii ei sunt cei mai buni elevi ai Colegiului Wiley…
… dar şi pentru că aceştia poartă în ei scânteia unei noi generaţii. El îşi propune să le confere studenţilor încrederea şi simţul răspunderii necesare atât în viaţa lor personală cât şi în cea profesională.

Cel mai înflăcărat sudent al lui Tolson este băiatul-minune în vârstă de 14 ani, James Farmer Jr. (Denzel Whitaker), care preferă să îndure presiunea din partea echipei în schimbul prezenţei dominante a tatălui său , James Farmer Sr., PhD (Forest Whitaker), un impunător şi renumit savant. James Jr. se maturizează repede, fiind martorul unor oribile manifestări ale prejudecăţilor, simţind chinurile dragostei, devenind astfel profesor în timp ce tatăl lui află că, pentru ca ştiinţa să devină o putere, trebuie să existe dorinţă de acţiune şi afirmare.

În Henry Love, un student cu un temperament exploziv, Tolson vede o inteligenţă neşlefuită, şi o ardoare în descoperirea justiţiei. Uneori, spiritul său independent şi neînfricat se ciocneşte de profesorul şi echipa lui. Faptul că face parte dintr-o echipă de dezbateri, reprezintă prima sa experienţă cu adevărat importantă, aducându-i simţul responsabilităţii.

Samantha Booke (Jurnee Smollett) are onoarea de a fi prima femeie din echipa Wiley College. Aceasta nu se confruntă numai cu prejudecăţile rasiste, ci şi cu problema femeii care doreşte să răzbată în societate. Pe măsură ce încrederea ei în sine creşte cu fiecare dezbatere la care participă, Samanta reuşeşte să facă faţă, cu brio, provocărilor.

Ceea ce în aparent pare un grup de studenţi „rătăciţi”, în esenţă reprezintă viziunea profesorului Tolson asupra unui grup de studenţi bine calculaţi şi străluciţi Pe măsură ce echipa câştigă experienţă, cu un succes fără precedent şi victorii consecutive, ei lucrează şi mai conştiincios pentru a atinge scopul final – o dezbatere inovatoare la Harvard cu Campionii Naţionali.

În regia lui Denzel Washington şi, de asemenea, avându-l pe acesta în rolul principal, alături de: Forest Whitaker, Nate Parker, Jurnee Smollett, Denzel Withaker, Jermaine Williams, John Heard, Kimberly Elise şi Gina Ravera, drama La început a fost cuvântul… The Great Debaters / The Great Debaters are la bază povestea adevărată a profesorului Melvin B. Tolson de la Colegiul Wiley din Texas. Din 6 mai la Hollywood Multiplex.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

EXCLUSIV. Noi începuturi pentru Anna Lesko. Artista își renovează complet casa. VIDEO

EXCLUSIV. Noi începuturi pentru Anna Lesko. Artista își renovează complet casa. VIDEO