Cei zece ignoraţi la Oscar

De Florentina Ciuverca, pe

Fiecare ediţie de Oscar e însoţită de un cor al nedreptăţiţilor. Nume lăsate pe dinafară de cei 5755 de votanţi, oameni din industrie…
… uneori mai ocupaţi să facă filme decât să le şi vadă. Per ansamblu, nimic cu adevărat flagrant anul acesta. Câteva observaţii  însă tot am avea: le-am combinat pe ale noastre cu cele apărute în presa americană şi ne-a ieşit o listă de zece „reproşuri”.

1. Christopher Nolan – pe seama lui se plânge cel mai abitir pe forumuri şi pe twitter. Inception are opt nominalizări la Oscar, însă a fost exclus de la regie. Surpriza e cu atât mai mare, cu cât breasla regizorilor îl nominalizase la premiile ei şi se presupunea că votul lor se va simţi şi la Oscar.

2. Danny Boyle 127 Hours apare la Cel mai bun film, nu şi la Cel mai bun regizor. Oricare dintre cei doi, Nolan sau Boyle, ar fi meritat nominalizat în locul lui Darren Aronofsky şi al său ultra-supra-estimat Black Swan.

3. Another Year, de Mike Leigh. Filmul, regizorul, actorii – toţi au rămas pe dinafară, deşi producţia britanică ar fi trebuit să bifeze toate categoriile importante (a răzbătut doar la scenariu original). Probabil cei mai mulţi nici n-au văzut filmul.

4. Lesley Manville a avut parte de cronici extrem de entuziaste pentru rolul femeii alcoolice şi singure din Another Year, însă nici un semn că „academicienii” ar fi remarcat-o. La fel şi Jim Broadbent.

5. Despicable Me a ratat ediţia. I-a luat locul How To Train Your Dragon.

Află care sunt ceilalţi cinci ignoraţi pe filmreporter.ro! Cei zece ignoraţi la Oscar

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!