Destinaţii de Crăciun şi Anul Nou în România

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Vineri, 25 iunie 2021, 12:34

Serviciile de calitate, ospitalitatea, dar şi infrastructura cu care se laudă alte ţări conving tot mai mulţi români să îşi petreacă Sărbătorile în străinătate. Pe de altă parte,

 …destinaţiile din ţară au şi ele un farmec aparte: tradiţiile, oamenii primitori şi locurile minunate pe care le avem sunt o atracţie predilectă de Sărbători.
În plus, perioada critică resimţită şi de industria turismului a determinat hotelierii să mai scadă tarifele şi, mai mult, să vină şi cu oferte deloc de neglijat în această perioadă.
Aşadar, dacă te-ai gândit să îţi petreci concediul de Sărbători în ţara, iată câteva sugestii, preţuri şi servicii pe care le poţi găsi aici.
Pentru că pe timp de iarnă Braşov şi Prahova sunt deja cele mai vizitate regiuni, ne-am gândit că Moldova este locul ideal consacrat Sărbătorilor de Crăciun sau Revelion.
În partea de nord-est a ţării se întinde Ţara de Sus a Moldovei, adică Bucovina, cunoscută pentru numărul impresionant de mănăstiri pe care le poţi vizita.

Dacă te tentează un pelerinaj la mănăstirile medievale bucovinene, Humor, Voroneţ, Moldoviţa sau pe la puţinele case evreieşti care au mai rămas, atunci Gura Humorului este locul ideal în care să petreci Sărbătorile.Însă nu te vei plimba oricum, ci cu o sanie trasă de căi.  O altă tentaţie pentru vizitatori este bucătăria specifică cu bunătăţile ei. Tochitură moldovenească, alivencile, borşul sau pârjoalele îţi sunt binecunoascute.  

Dacă îţi surâde o vacanţă aici, cei de la pensiunea Hilde’s Residence din Gura Humorului s-au gândit deja şi la program. De Crăciun ţi-au pregătit plimbări cu sania şi serbări câmpeneşti, iar de Revelion, Carnaval. De asemenea, poţi vizita mănăstirile şi atelierele de ceramică de la Marginea sau poţi schia pe pârtia de acolo.
Un sejur de cinci nopţi la pensiunea Hilde’s Residence, de patru stele, în perioadă Sărbătorilor de Crăciun, te va costa între 350 şi 495 euro, iar oferta de Revelion costă între 550 euro şi 660 euro, în funcţie de facilităţi şi servicii.
Crişana 
Dacă doreşti să petreci Revelionul în mijlocul Apusenilor, atunci în Bihor trebuie să ajungi. Munţii Vlădeasa, Pădurea Craiului şi Râul Valea Iadului sunt cele mai importante atracţii turistice, pe lângă frumuseţea obiceiurile păstrate.
În caz că nu ai ajuns încă, poţi face o scurtă drumeţie la Peştera Urşilor sau Scărişoara şi poţi vizita casa memorială în care a trăit Octavian Goga.
În plus, pensiunea Valea Izvorului din Remeţi te aşteaptă şi cu bucate tradiţionale, foc de tabără şi colinde autentice în noaptea de Crăciun. Pentru un sejur de cinci zile nu va trebui să plăteşti mai mult de 500 lei, iar preţul unei vacanţe de Revelion este de 750 lei.
Maramureş

Iarna, când troienele formează adevărate cazemate de-o parte şi de alta a drumului de ţară, este poate cea mai feerică panoramă. În nordul ţării vei regăsi frumuseţea trăirilor de basm.

Creastă Cocoşului, Ocna Sugatag, Valea Vaserului, Mocăniţa sau Mănăstirea Bârsana reprezintă cele mai frumoase atracţii turistice indiferent se sezon, iar pensiunea Popasul din Deal este situată în centrul Maramureşului.

Dacă te încânta ambianţa bucolică a unei vacanţe de iarnă unde să retrăieşti nostalgia copilăriei, la căldura unei sobe de teracotă, Ocna Şugatag este mai mult decât perfect.
Poţi testa pârtiile de schi din Cavnic, care sunt la doar 20 de minute de pensiune, bisericile din lemn sau poţi alege să faci tratamente balneare sau reflexoterapie.
Un sejur de şase zile de Crăciun la pensiunea Popasul din Deal costă între 800 lei şi 950 lei, iar ofertă de Revelion, între 1.300 lei şi 1.795 lei de persoană, în funcţie de apartament.
Cetăţile Ponorului din Padiş 
Ce ai spune de un circuit montan în ajun de Crăciun? Dacă îţi plac traseele şi simţi nevoia să te destinzi prin mişcare, nu-ţi trebuie decât echipamentul de munte şi spiritul de aventură. Circuitul Cetăţilor Ponorului, Gheţarul Focul Viu, Lumea Pierdută sau Poiana Ponor sunt atracţii splendide pe care nu trebuie să le ratezi dacă ajungi aici.
În caz că drumul te aduce în inimă oraşului oraşului Padiş, te poţi caza la Cabană Cetăţile Ponorului, unde vei putea savura mâncăruri tradiţionale şi palincă specifică locurilor. Poţi alege plimbările cu sania iar seara te poţi încălzi la un foc de tabără.
O şedere de patru nopţi te va costa aici între 590 lei şi 790 lei, în perioadă Sărbătorilor de Crăciun, iar pentru un sejur de Revelion, preţul ofertei este 790 lei – 990 lei de persoană.
Ţara Hategului 
La poalele Munţilor Retezat, la răscruce de drumuri ce leagă cele trei ţinuturi, Ardeal, Banat şi Oltenia, se află cetatea Sarmisegetusa, cetatea Transilvaniei. Şi aici ai ce vizită, pentru că Hunedoara este un loc încărcat de istorie, începând cu cele mai vechi biserici din lemn, Denus, Colţ şi Prislop, Strei şi Ostrov si poposind la Castelul Corvinestilor.

Rustic, clasic, modern, la Pensiunea Sarmis se regăsesc toate cele trei stiluri îmbinate cu succes pentru toate preferinţele celor care vin aici. Aşadar, dacă te tentează un concediu de Sărbători aici poţi beneficia atât de serviciile moderne de care dispune pensiunea, piscină, saună, sau te poţi bucurade tradiţiile şi framecul colindelor pe care le poţi asculta în noaptea de Crăciun la foc de tabără.

Pentru un sejur de patru nopţi de Revelion va trebui să plăteşti aproximativ 1.300 lei.

De asemenea, nu uita că ţara noastră are şi alte zone nespus de frumoase, mai ales în timpul Sărbătorilor de Iarnă. Aşadar, dacă eşti hotărâtă să îţi iei prietenii şi familia într-o vacanţă de neuitat în acest an, poţi cauta şi alte staţiuni primitoare, cum sunt Ţinutul Secuiesc, Ţara Oasului, Piatra Craiului, Valea Teleajenului sau zona Ceahlaului. Sunt doar cateva dintre ele.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!