De ce oamenii inteligenți sunt nefericiți

De Oana Dinu, pe Ultimul update Miercuri, 11 aprilie 2018, 14:53
Au o capacitate intelectuală peste medie, sunt creativi și uneori geniali, dar viața lor nu este mereu una frumoasă. Iată de ce oamenii inteligenți sunt nefericiți.

Deși nimic nu pare să le fie împotrivă și sunt invidiați pentru mintea lor strălucită, oamenii inteligenți sunt uneori nefericiți și inadaptați social. Iată de ce.

Analizează totul în exces

Nu le scapă nimic din ceea ce li se întâmplă, totul trece prin filtrul lor analitic. De aceea sunt predispuși la oboseală psihică și uneori chiar depresie. Să admită că au greșit fără să fie foarte critici cu ei înșiși este destul de greu pentru majoritatea oamenilor cu un IQ peste medie. În acest fel se raportează și la cei din jur. Însă greșelile nu sunt mereu un lucru negativ și ne ajută să evoluăm.

Sunt foarte exigenți

Au țeluri înalte și nu sunt dispuși să renunțe până nu ajung acolo unde își doresc. Reușitele mărunte pot trece neobservate și acesta este un motiv pentru care oamenii inteligenți sunt nefericiți. Sunt atât de exigenți cu ei înșiși, încât un eșec poate fi o adevărată catastrofă. Un exercițiu de recunoștință i-ar ajuta să elimine gândurile negative.

Nu sunt prietenoși

Planurile și ideile lor nu prea coincid cu ale celorlalți și de aceea se fac greu înțeleși. Ceea ce le produce suferință și uneori preferă să evite comunicarea. Dar relațiile sociale sunt importante și ne ajută să mențin o calitate a vieții superioară. Studiile spun că singurătatea și izolarea socială ne afectează sănătatea.

Vor să răspundă așteptărilor celorlalți

Succesul vine și cu dezavantaje. Copiii supradotați sunt un exemplu viu. Oamenii au așteptări mai mari de la ei și sunt privați de activitățile normale ale copiilor. Acest lucru le poate provoca anxietate. Tulburările de anxietate le pot afecta personaliatea și abilitățile emoționale.

Nu sunt raționali

Când nu te poți distanța de idealurile și obiectivele tale profesionale, viața personală are de suferit. Asta se întâmplă adesea în cazul intelectualiilor. Sunt capabili să ia decizii raționale în ceea ce privește domeniul de activitate, dar să aleagă prost atunci când vine vorba de ei și asta să se le cauze multe probleme.

Sunt foarte stresați

Oamenii cu inteligență peste medie sunt mult mai stresați decât ceilalți. Presiunea pe care o pun pe ei și analiza în detaliu a fiecărui lucru poate genera stres cronic. În acest stadiu organismul este slăbit și pot apărea probleme de sănătate cum ar fi: astm, boli de inimă, cancer, hipertensiune.

Pentru a fi considerat un geniu trebuie să ai un IQ care să depăşească 140. Iată câteva personalități care depășesc acest coeficient: Robert Byrne, Albert Einstein, Christopher Michael Langan, Stephen Hawking, Ashton Kutcher, Natalie Portman, Sharon Stone, Quentin Tarantino, Meryl Streep.

Citește și:

Cel mai scurt test de inteligență. Doar 2 oameni din 10 reușesc să răspundă corect

5 exerciţii inedite care îţi testează inteligenţa

 

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!