Cum să vezi lumea cu bani puțini. 5 ponturi de călătorie pe care trebuie neapărat să le știi

De Unica.ro pe
Oare cum reușesc? E întrebarea pe care ți-o pui adesea când vezi pozele din călătoriile dese pe care le fac prietenii din lista ta. Cu ponturile astea poți și tu să bifezi mai multe destinații.

Călătoriile nu trebuie să fie neapărat costisitoare și nici nu trebuie să te limitezi la o singură vacanță pe an. Poți să călătorești pe tot parcursul anului, nu doar o săptămână pe an, vara. Ponturile de mai jos te vor ajuta să pleci mai des în escapade în afara țării, să ai parte de experiențe fantastice și să te bucuri de locuri și de oameni noi. Iată ce trebuie să știi:

  1. Transformă-ți cumpărăturile în reduceri la zboruri

Probabil ai auzit de carduri care îți oferă diverse avantaje atunci când faci cumpărături cu ele. Cu unele carduri primești puncte care se transformă în bani, iar cu altele poți primi diverse reduceri în anumite magazine.

Ei bine, același sistem se aplică și pentru zboruri, dacă folosești un astfel de card. Principiu e simplu, de fiecare dată cânt plătești ceva cu el, acumulezi mile de zbor pe care le poți folosi pentru orice destinație vrei. La fiecare 4 lei cheltuiți primești cel puțin o milă. Dacă te gândești de câte ori faci plăți cu cardul și ce valori au ele, îți poți da seama cu ușurință că poți pleca într-o vacanță doar cu aceste mile acumulate.

  1. Rezervă-ți zborul cu 7 săptămâni înainte și în zilele de marți sau miercuri

Este știut deja faptul că zborurile sunt mai ieftine dacă le achiziționezi din timp, însă nu trebuie nici să exagerezi și să-ți cumperi un bilet pentru anul viitor. Mai multe analize efectuate de agenții turistice au concluzionat că cel mai bun moment pentru a-ți cumpăra un bilet de avion este cu 7 săptămâni înainte de ziua plecării.

Un alt pont important este să intri pe site-urile liniilor aeriene în zilele de marți sau miercuri. În aceste zile se fac cele mai multe reduceri la prețurile zborurilor și găsești cele mai multe oferte.

  1. Uită de hotel și alege variante mai ieftine

Hotelurile sunt de obicei scumpe, sunt făcute după același tipar și nu au nimic personal. În schimb, dacă alegi variante precum hostelurile sau închirierea unor apartamente a căror proprietari sunt localnici, vei avea parte de o experiență mai interesantă a țării pe care o vizitezi, dar și de un cost mai mic. Caută hosteluri, unde vei împărți camera cu mai mulți călători, dar și apartamente pe site-uri de închirieri (Roomorama, Airbnb, Tripping).

  1. Fă o mică cercetare cu privire la prețurile din țara pe care o vizitezi. Unde e cel mai ieftin

Nu cumpăra bilete de avion înainte să afli informații despre prețurile din țara de destinație. Elveția și țările scandinave au prețuri foarte mari la cazări, restaurante și muzee, însă poți găsi și destinații cu prețuri comparabile cu cele de la noi, chiar și mai mici. Poți avea parte de prețuri foarte mici în Cambodgia, Vietnam sau Thailanda, însă drumul este mai scump. Destinațiile europene în care zborurile sunt ieftine și prețurile mici sunt Lisabona, Budapesta, Atena, chiar și Bratislava, Praga sau Varșovia. Sunt orașe superbe, de un farmec aparte și unde poți să ai parte de o vacanță cu o cheltuială infimă.

  1. Interesează-te cu privire la mijloacele de transport în comun și folosește cât mai puțin taxiul

Înainte să pleci, caută câteva informații legate de mijloacele de transport în comun, multe capitale au niște carduri speciale pentru turiști, care sunt valabile doar câteva zile și care sunt foarte avantajoase. Cu cât afli mai repede de facilitățile pe care le ai cu mijloacele de transport în comun, cu atât vei economisi mai mult. Ia în calcul și faptul că aeroportul se afla unde în afara orașului și un taxi te poate costa destul de mult, uneori chiar cât ai dat pe o noapte de cazare.

Știai aceste ponturi? Ce destinații ai vrea să bifezi anul acesta?

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Reacția lui Barack Obama când o gravidă a fost gata să leșine în spatele lui

Reacția lui Barack Obama când o gravidă a fost gata să leșine în spatele lui