Cum să ai aer curat în casă

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Luni, 17 mai 2021, 14:20
Aerul din casă poate fi la fel de poluat ca cel de afară. Află ce trebuie să faci pentru a respira aer proaspăt.

Potrivit specialiștilor, petrecem aproximativ 90% din timpul nostru în casă și inhalăm foarte puțin aer proaspăt. În plus, cercetările au arătat că poluarea din locuință poate fi mult mai periculoasă decât cea de afară. Sunt, însă, câteva lucruri pe care le poți face, pentru a îmbunătăți calitatea aerului din casă.

Evită parfumurile sintetice

Parfumurile de cameră care se găsesc în comerț sunt pline de chimicale și îți poluează aerul din locuință. Citește întotdeauna etiheta produselor de acest gen și evită-le cât poți de mult pe cele care conțin parfumuri sintetice. Cel mai indicat este să îți faci propriul odorizant de cameră, cu scorțișoară, esență de vanilie, coji de portocale sau alte fructe parfumate pe care le ai în casă. Pur și simplu le fierbi în apă și lași parfumul să îți invadeze camera.

Nu fuma în casă

Fumul de țigară poluează aerul din casă. Conține aproximativ 7.000 de compuși chimici, dintre care 250 sunt considerați foarte periculoși, iar cel puțin 69 sunt cancerigeni. Copiii expuși la fumul de țigară au un risc crescut de infecții respiratorii și ale urechii, astm, cancer, iar bebelușii pot suferi de sindromul morții subite.

Descalță-te la ușă

Descalță-te întotdeauna la ușă, dacă vrei să ai aer curat în casă. Încălțămintea este plină de toxine de afară, care afectează calitatea aerului din locuință. Cere-le chiar și invitaților să se descalțe la ușă, pentru sănătatea ta și a familiei tale.

Cumpără-ți plante de apartament

Multe plante de apartament au proprietatea de a curăța aerul de toxine. Aloe, gerbera sau crizantemele se numără printre plantele care păstrează un aer proaspăt în locuință.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!