Gabriel Cocu îţi dresează câinele să ţină cârnatul pe cap, nu în stomac!

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 23 septembrie 2019, 17:04

Cunoscutul dresor Gabriel Cocu îţi arată ce exerciţii trebuie să faci cu un căţel pentru a-l învăţa să refuze hrana. Urmăreşte clipul video şi vezi recomandările specialistului.
Unul din cei mai cunoscuţi specialişti în dresaj canin, Gabriel Cocu, îţi arată cum înveţi căţelul să refuze hrana. Este o deprindere importantă pe care trebuie să o aibă orice câine pentru a nu fi tentat să mănânce alimente găsite pe jos sau oferite de un străin.
Ca să începi exerciţiile, căţelul trebuie să cunoască deja comenzile „culcat”, „aşteaptă”, „liber” şi chemarea la stăpân. Scopul final este acela de învăţa câinele să refuze hrana chiar şi atunci când stăpânul nu este în câmpul lui vizual.
Există mai multe metode prin care îţi poţi învăţa căţelul să refuze hrana, dar Gabriel Cocu îţi recomandă să le eviţi pe cele care implică lovirea animalului sau curentul electric. Acestea pot face ca animalul să devină agresiv atunci când i se oferă hrană, putând muşca străinii, sau îi pot crea o teamă faţă de hrană, ceea ce îl va împiedica să păzească locuinţa sau curtea.

Citiți și care sunt cele mai bune trucuri pentru dresaj canin, pe Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!