Ce să faci ca să nu îți mai intre apă în pantofi

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 12 martie 2015, 15:31
Pantofii sunt slăbiciunea oricărei femei, dar dacă vrei să te bucuri cât mai mult de ei, trebuie să le acorzi mai multă atenție. Vezi ce trebuie să faci să nu îți mai intre apă în pantofi.

Pantofii din piele întoarsă, din catifea sau din satin, tenișii sau mocasinii pot fi distruși de ploaie sau zăpadă. Din fericire, există câteva metode care îți vor proteja încălțămintea de capriciile vremii. Trebuie, însă, să te asiguri că folosești substanțele potrivite, pentru că altfel riști să îi strici.

Cum îți faci pantofii rezistenți la apă

Înainte să începi operațiunea de transformare a pantofilor, asigură-te că sunt curați și nu există nicio particulă de praf pe suprafața lor. Apoi, este important să găsești substanța potrivită pentru încălțămintea ta, care să o facă rezistentă la apă. De exemplu, uleiurile si loțiunile pentru pantofi sunt potrivite pentru piele, în timp ce produsele sub formă de spray sunt mai bune pentru pantofii din mătase, piele întoarsă ori alte materiale exotice.

Ceara de albine este un alt produs care îți va face încălțămintea rezistentă la apă. Pur și simplu trebuie să freci pantoful cu ceară, apoi să îl usuci cu un uscător. Ceara se va topi, așa că trebuie să aștepți aproximativ 5 minute, înainte să îi porți.

Dacă vrei să îți faci tenișii rezistenți la apă, nu ai nevoie de foarte multe produse. Întâi trebuie să îi pui în chiuvetă și să torni apă fierbinte peste ei, atât cât să fie umezi. Separat, amestecă, într-un pahar, o lingură de bicarbonat de sodiu cu o lingură de detergent pudră și ½ de linguri de apă, până când se formează o pastă. Ia o periuță de dinți și aplică compoziția obținută pe pantof, folosind mișcări circulare. Șterge, apoi, tenișii cu o cârpă și clătește-i cu apă rece. Pune, apoi, ziare în ei și lasă-i să se usuce peste noapte, apoi aplică un spray care să îi facă rezistenți la apă. Acest proces trebuie repetat o dată la trei luni.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!