Căuta un loc de muncă, dar angajatorul i-a cerut ceva neașteptat

De Adina Radu, pe Ultimul update Marți, 12 aprilie 2022, 14:24
Povestea virală pe care trebuie să o citești și să o trimiți prietenilor.

“Un tânăr era emoționat pentru că tocmai avusese un interviu cu directorul de la HR-ul unei companii foarte mari. Interviul a mers excelent și urma să participe la interviul final, cel cu directorul firmei.

Directorul a fost impresionat de cv-ul tânărului. L-a întrebat dacă a avut vreodată bursă, dar tânărul nu avusese niciun astfel de ajutor din partea școlilor unde învățase. Tânărul a fost sincer și a spus că toate studiile sale au fost plătite de tatăl lui, de meserie fierar.

A urmat o cerere ciudată.

– Arată-mi mâinile! – l-a rugat directorul.

Tânărul s-a conformat. Directorul a observat mâinile îngrijite ale băiatului.

– Nu l-ai ajutat niciodată pe tatăl tău la muncă?

– Nu, mi-a cerut mereu să-mi văd de carte, să studiez, să citesc. Oricum el e foarte priceput la ce face.

A urmat o cerere mai ciudată ca prima.

– Du-te acasă, la tatăl tău și spală-i mâinile. Mâine dimineață am să te rog să vii din nou la mine.

Tânărul a făcut cum a fost sfăuit. A mers acasă și l-a rugat pe tatăl lui să-l lase să-i spele mâinile. Tatăl a fost jenat de rugămintea fiului, dar s-a lăsat spălat pe mâini.

Fiul i-a spălat încet mâinile tatălui său și a observat bătăturile, cicatricile și vânătăile de pe degete și palme. Atunci și-a dat seama că acele semne au fost prețul pe care l-a plătit tatăl său pentru educația lui.  Cei doi și-au petrecut noapte vorbind.

Tânărul s-a întors pentru a continua interviul cu directorul firmei la care voia să se angajeze. Avea lacrimi în ochi.

– I-am spălat mâinile tatei. Acum mi-am dat seama de sacrificiile părinților mei nu aș fi ajuns azi visând la acest job. Nu aș fi ajuns omul care sunt azi. Am înțeles cât de grea este lupta pentru o pâine. Vreau să îmi ajut părinții de acum încolo.

– Ești omul potrivit pentru slujba asta. Voiam de mult să angajez omul care apreciază ajutorul altora, pe care suferințele altora nu îl lasă indiferent și pentru care banii nu sunt dorința supremă în viață. Bine ai venit în firma mea! Ești angajat!”

Fiecare părinte are obligația să-i ofere copilului ce-i mai bun în viață, dar în același timp trebuie să-i arate cum se face curat, cum se curăță podeaua, cum se spală vasele etc. Copiii trebuie să învețe să aprecieze și să respecte munca pentru a ajunge cineva în viață.

Sursa foto 123rf

Citește și Ținuta office: Ce să porți la un interviu de angajare

Citește și Ce culori ar trebui să porți la un interviu de angajare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!