Vizitează Castelul Medieval din insula Skiathos

De Unica.ro, pe

Magnifica insulă grecească Skiathos se mândreşte nu doar cu plaje spectaculoase şi ape cristaline de culoarea smaraldului, ci şi cu o istorie semnificativă şi tumultuoasă, ale cărei urme le mai admirăm şi astăzi în cadrul explorării împrejurimilor. Monumentele păstrează amprentele fiecărei naţii care a trecut pe aici, fie că au fost otomani, bizantini sau veneţieni.
Staţiunea de sub castel
Kastro, o staţiune destul de retrasă cu o plajă liniştită, cu nisip fin, se găseşte pe coasta de nord a insulei, la o distanţă de 13 km de oraşul Skiathos, într-un golf mic. Numele staţiunii vine de la castelul medieval care veghează regiunea de deasupra stâncilor, Kastro, care înseamnă ,,Castel”.
Facilităţile de cazare sunt disponibile doar în zona capitalei, astfel că staţiunea Kastro rămâne mai degrabă o opţiune de excursie de o zi, timp suficient pentru a vizita castelul, precum şi pentru distracţia în apă.

Castelul medieval Kastro
La mijlocul secolului al XIV-lea, pentru a proteja localnicii oraşului Skiathos de raidurile piraţilor, destul de frecvente în acea perioadă în toate insulele de la Marea Egee, a fost construit Castelul Kastro şi toată aşezarea dimprejur. Zidurile sale erau înalte şi puternice, însă cu numeroase lacune, astfel că au fost aduse îmbunătăţiri mai târziu pentru a mări capacitatea defensivă a locului.
La intrarea în castel există un pod de lemn care, la apariţia invadatorilor, era tras în interior pentru a închide orice intrare în fortăreaţă. În plus, pentru siguranţa suplimentară, deasupra intrării era cineva pregătit în orice moment să toarne apă fierbinte sau ulei de măsline opărit peste orice ar fi încercat să pătrundă în castel.

Geanina Ichim

Sejur Skiathos Grecia
Vila Irida – de la 196 euro/ 2 persoane, transport individual, 7 nopti de cazare fara masa, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021/794.75.07.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!