Casa ta: 5 trucuri de viaţă lungă pentru frigiderul tău

De Unica.ro pe

Pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din frigider, soluţia din oţet şi apă sau zeama de lămâie proaspătă fac minuni! Vezi şi alte trucuri pentru frigiderul tău!
Adevenit una dintre cele mai  importante piese din locuinţă. Dar cum îl poţi menţine cât mai multă vreme „în formă”? Iată câteva sfaturi indispensabile pentru ca frigiderul să-ţi folosească mult timp:
1. Nu-l aşeza niciodată în apropierea aragazului sau a caloriferului!

2. Condensatorul trebuie curăţat de praf, săptămânal, pentru a lăsa aerul să circule nestingherit.

3. Dacă nu e dotat cu funcţia de dezgheţ automat, frigiderul trebuie decongelat imediat ce gheaţa atinge un strat mai mare de 3 mm. E valabil şi pentru congelatoare!

4. Când dezgheţi frigiderul sau congelatorul, lasă gheaţa să se topească şi nu folosi în niciun caz obiecte metalice sau ascuţite pentru îndepărtarea ei. Pentru a nu se lipi tăviţele pentru cuburi sau alte produse de vaporizator, lipeşte o folie transparentă pe pereţii congelatorului.

5. Frigiderul trebuie spălat cel puţin o dată pe săptămână. Curăţarea se va face cu detergent şi apă caldă, apoi se clăteşte cu o soluţie de apă rece şi oţet. Periodic e recomandat să foloseşti dezinfectant împotriva depunerilor bacteriene. Nu uita să pui puţin talc pe garniturile din cauciuc!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro