Cele mai frumoase poveşti ale copilăriei

De Nicoleta Galeteanu pe

A fost odată ca niciodată un ţinut al basmelor ale cărui personaje fermecătoare ne-au vrăjit tututor copilăria. Câţi dintre noi nu adormeam în fiecare seară ascultând peripeţiile…
 … lui Pinocchio sau călătoriile captivante ale Micului Prinţ, povestea înduioşătoarea a Cenuşăresei sau a căprioarei Bambi? 
 
Reaminteşte-ţi împreună cu noi minunatele poveşti pe care le vei spune la rândul tău mai departe. 

1. „101 Dalmaţieni”  

 
Minunata poveste despre doi câini dalmaţieni şi stăpânii lor, Roger şi Anita, o ţinem minte cu toţii, pentru că probabil mulţi ne-am dorit să avem un căţel dalmaţian după ce am descoperit frumoasa poveste şi am văzut desenul animat.

Totul începe în momentul în care Pongo o vede în parc pe cea mai frumoasă căţeluşă, însoţită de o stăpână superbă. Aşa că, într-o manieră mai degrabă haotică, Pongo se asigură că stăpânii lor se vor întâlni şi se vor căsători.
 
O viaţă plină de dragoste şi căţeluşi avea să urmeze, dar asta numai până când nemiloasa Cruella de Vil îşi pune în aplicare planurile draconice. Şi ea iubeşte căţeii, dar dintr-un cu totul alt motiv.  
 
Povestea a fost scrisă în 1956 de Dodie Smith, care avea un dalmaţian pe nume Pongo, iar ideea cărţii i-a venit când unul dintre prietenii ei i-a spus: „Din câinii ăştia s-ar face o nemaipomenită haină de blană”.
 

2. „Albă că Zăpada şi cei şapte pitici”

 
Generaţii întregi s-au bucurat de povestea nemuritoare a fraţilor Grimm, pentru care Walt Disney şi-a ipotecat şi casa să o ecranizeze.  

Frumoasa prinţesă Albă ca Zăpada a fermecat toate inimile din regat, cu excepţia Reginei, mama sa vitregă. Prinţesa este nevoită să fugă în pădure, după ce Oglindă Fermecată îi spune că ea este cea mai frumoasă din ţară.  
 
Tot răul este spre bine, pentru că aici se va împrieteni cu cei şapte pitici adorabili – Doc, Hapciu, Morocănosul, Voiosul, Ruşinosul, Somnorosul şi Mutulică.  Dar Regina o va păcăli pe Albă că Zăpada cu un măr fermecat..

3. „Aventurile lui Pinocchio”

 
Câţi copii a convins oare Carlo Colodi că nu este bine să minţi…?  Nasul lui Pinocchio a rămas memorabil chiar şi în ziua de azi, copiii fiind conştienţi că el creşte ori de câte ori Pinocchio spune o minciună.
 
Păpuşă de lemn, sculptată de simpaticul meşter Gepetto, va prinde viaţă şi va trece prin numeroase aventuri, toate cauzate de năzdrăvănia, inocenţă şi încăpăţânarea lui, specifice copiilor.  În final însă, aventuroasă lui călătorie şi învăţăturile desprinse din ea îl va aduce pe drumul cel bun.  
  

4. „Bambi”

 
Felix Salten scrie una este una dintre cele mai emoţionante poveşti despre viaţa unui pui de cerb care creşte fără mama lui. O poveste înduioşătoare, „Bambi” te face să adormi în suspine.  

Drama pe care o trăieşte atunci când mama lui moare, fiind nevoit să se descurce singur într-o lume plină de pericole şi animale fioroase, a reuşit să impresioneze mulţi copii şi să îi înveţe să îşi preţuiască părinţii.  
 
Bambi se joacă, creşte şi află bucuriile şi necazurile vieţii în pădure, fiind tot timpul înconjurat de bunii săi prieteni Bocănilă, Floare şi Feline, care îl vor ajuta să devină Marele Prinţ al Pădurii.  
    

5. „Cenuşăreasa”

 
Una dintre cele mai frumoase basme ale copilăriei, povestea Cenuşăresei, plăsmuită de scriitorul francez Charles Perrault, a convins fetiţele din toată lumea că există prinţi care nu îşi aleg întotdeauna prinţesele din înaltă societate şi totodata că trebuie să respecte cu stricteţe programul de distracţie.  
 
Deşi este folosită ca slugă în casa mamei ei vitrege, Cenuşăreasa reuşeşte să se strecoare la castelul Prinţului, care trebuie să îşi găsească soţie.  

Ajutată de Zâna cea Bună, care îi croieşte o fermecătoare rochie, Cenuşăreasa ajunge la castel într-o trăsură din dovleac. La sunetul orologiului de la miezul nopţii însă ea va trebuie să fi ajuns acasă. Grăbită să respecte întocmai spusele Zânei, ea îşi va pierde pantoful din sticlă… 

Descoperă alte poveşti minunate pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2