6 alimente pe care să nu le bagi la frigider. Află de ce

De Diana Zagrean, pe

Te gândeşti că dacă ţii toată mâncarea la frigider, ea se strică mai greu şi se păstrează proaspătă mai mult timp? Greşit! Vezi care sunt cele 6 alimente pe care să nu le bagi la frigider.
 
Pâine
Pâinea se usucă dacă o ţii la frigider. Mai bine o păstrezi într-o pungă de pânză curată, la temperatura camerei. Rezistă până la 4 zile în stare bună.
Ceapă
Ceapa se păstrează cel mai bine într-o plasă cu ochiuri, ca să respire. Atenţie însă, nu pune niciodată ceapa lângă cartofi, care emit gaze şi umezeală şi o fac să putrezească.
Usturoi
Usturoiul este cel mai bun atunci când este păstrat la temperatura camerei, într-un loc ferit de lumină. Temperaturile foarte mici sau foarte mari îi reduc din eficacitate şi fermitate.
Roşii
Roşiile devin păstoase la frigider, dar se coc pe o tejghea, cu condiţia să le pui într-o pungă de hârtie.
Cafea
Cafeaua, fie că este sub formă de boabe, sau măcinată, îşi pierde din aromă dacă este ţinută la frigider, unde face condens. Cel ami bine este să fie păstrată într-o cutie închisă etanş, în cămară.
Dovleac
Anumite sortimente de dovleac se vor păstra până la o lună în cămară, sau pe balcon, dacă ai un loc răcoros de depozitare.
Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro