19 trucuri care te vor ajuta să scoți orice pată

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Luni, 15 noiembrie 2021, 10:36

Când vine vorba de scos petele de pe haine, orice femeie cunoaște un truc, două salvatoare. Noi am strâns pentru tine 19 metode care te vor ajuta să îți păstrezi hainele curate.
1.    Petele de vin roșu pot fi îndepărtate cu vin alb. Acoperi pata cu vin alb, apoi adaugi bicarbonat de sodiu și lași soluția să își facă efectul câteva ore, după care speli normal.
2.    Dacă ai scăpat ulei pe geanta de piele preferată, trebuie doar să adaugi pudră de bebeluș pe pată și să lași să acționeze peste noapte. Până dimineață, uleiul ar trebui să dispară, dar dacă tot mai observi o urmă discretă, nu trebuie decât să repeți procesul.
3.    Datorită agenților activi de suprafață, detergentul de vase este foarte bun pentru îndepărtarea petelor de grăsime și ulei de pe haine.
4.    Urmele de machiaj de pe gulerul cămășii tale preferate pot fi înlăturate cu ajutorul cremei de ras.
5.    Dacă ai scăpat ceară pe haină, pune o hârtie peste pată și folosește fierul de călcat. Va dispărea într-o clipă!
6.    Pielea întoarsă se curăță cel mai bine cu pâine veche. Doar rupi o bucată de coajă, o lași câteva zile să se usuce, apoi cureți ușor materialul cu marginea bucății de pâine. Dacă pielea întoarsă a căpătat un aspect învechit, folosește o gumă de șters sau o pilă de unghii, pentru a o împrospăta.
7.    Petele de ruj pot fi scoase cu ajutorul spray-ului de păr.
8.    Dacă un blush sau un fard se sparge în geantă, folosește șervețele demachiante. Vor absorbi imediat pudra împrăștiată.
9.    Ai pulverizat parfum pe rochia de mătase? Umezește o bucată de tifon în alcool brut și curăță pata.
10.    Petele de transpirație ies cu ajutorul unei compoziții din cremă de tartru, o aspirină pisată și apă caldă. Lași soluția să acționeze 20 de minute, apoi cureți cu apă caldă.
11.    Urmele de apă de pe cizmele de piele dispar dacă adaugi câteva picături de oțet într-un bol cu apă rece și cureți pata cu o perie moale. Lași să se usuce peste noapte și ai scăpat!
12.    Soluția de geamuri redă strălucirea pantofilor și genților de piele lăcuită, fără a afecta materialul.
13.    Folosește o felie de lămâie pentru a înlătura urmele de bronz neuniforme de pe corpul tău.
14.    Ai vărsat ceai sau cafea pe haine? Acoperă pata cu apă călduță, apoi adaugă câteva picături de glicerină.
15.    Înainte să speli tricourile pe care știi că rămân urme de transpirație, pulverizează pe ele suc de lămâie. Acidul natural dizolvă urmele de transpirație care s-ar putea transforma în pete galbene.
16.    Dacă ai scăpat ciocolată pe o haină de mătase, curăță repede cu o margine tare, apoi înlătură ușor pata cu apă caldă și săpun. Dacă tot rămâne o pată maro, încearcă să o înlături cu o soluție obținută din părți egale de alcool brut și amoniac de uz casnic, apoi clătește cu apă căldă.
17.    Petele de sânge pot fi scoase dacă pui imediat haina în apă rece și amoniac și o lași 20 de minute.
18.    Dacă vrei să cureți petele de cerneală de pe bumbac, pur și simplu curăță locul cu un pic de alcool, apoi spală normal. Dacă cerneala este pe polyester, pulverizează spray de păr și curăță ușor cu o cârpă uscată, înainte să pui haina în mașina de spălat.
19.    Nu uita că zonele murdare de pe haine nu trebuie curățate brutal, pentru că astfel nu faci decât să fixezi pata. În loc de asta, șterge ușor!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!