Top 10 oraşe în care să locuieşti în 2010

De Nicoleta Galeteanu pe

Cu un standard de viaţă ridicat, disponibilitatea locurilor de muncă precum şi oportunităţile de afaceri şi distracţie, New York-ul a fost desemnat cel mai indicat oraş în care să locuieşti în 2010, potrivit unui clasament realizat de publicaţia AskMen.com.
Cu un punctaj cumulat de 91,6 din 100, metropola zgârie-norilor este urmată în clasament de Melbourne, cu 88,8 puncte, şi Tokyo cu un scor de 86,8 puncte, dar dacă totuşi nu te-ai muta aşa departe, Madrid sau Londra sunt şi ele recomandate în clasamentul celor mai bine cotate oraşe în care să te stabileşti.  
   
Iată de ce ţi-ai dori să te muţi în unul dintre oraşele lumii, în schimbul vieţii din România.

1. New York  

 
New York City a reprezentat dintodeauna un „El Dorado” al lumii şi un miraj de culturi diferite. Un oraş cosmopolit, cu o viaţă de noapte fascinantă şi ofertantă, aici întotdeauna vei găsi modalităţi variate de distracţie şi petrecere a timpului liber.

De asemenea, costurile serviciilor ospitaliere s-au adaptat la cerinţele clienţilor, astfel că vei găsi numeroase restaurante şi baruri care au renunţat la meniuri cu preţuri fixe, oferind în schimb meniuri complete sub 30 de dolari.

New York oferă un nivel de trai cu aproximativ 23% mai scump decat indicele de 77,7 – media stabilita de celelalte oraşe analizate de Mercer- calculat la un indice de 100.
O piaţă promiţătoare este şi cea a forţei de muncă, rata şomajului în New York fiind de 9,2% faţă de o medie de 8,5%.
   

2. Melbourne

Melbourne este a doua metropolă clasată în top, fiind mai accesibilă în ce priveşte costurile de viaţă, mai mici chiar decât media de 77,7, cu un indice stabilit la 69,9.

Capitala culturală a emisferei de sud, Melbourne este unul dintre oraşele premiante ale lumii la acest capitol. De asemenea, oraşul se află pe cea mai înaltă treaptă de dezvoltare, oferind astfel numeroase oportunităţi pentru cei care vor să se stabilească aici.  
Se estimează că până în anul 2025, oraşul va primit aproximativ 1 milion de noi locuitori.

Oraşul este renumit pentru specialitatea „Wagyu beef”- carne de Marmură – preparată la unul dintre cele mai cunoscute restaurante de aici, Jacques Reymond, nominalizat ca fiind cel mai bun restaurant din Melbourne al anului.  
Iar dacă ai drum prin boemul cartier St. Kilda, te poţi opri la „Lentil as Anything”, un restaurant unde îţi stabileşti singur preţul.  
 
Melbourne are o rată de şomaj de 5,7%.

3. Tokio 

Tokio, cel mai impunător oraş al Japoniei, reuşeşte să se poziţioneze cu inteligenţă în aproape orice clasament de acest gen. Nu doar bucătăria impresionantă niponă îl situează în faţa celorlalte oraşe importante, ci şi oportunităţile de angajare, rata şomajului fiind aici de doar 5.6%, la cele peste 30 de milioane de locuitori care mişună în impresionanta metropolă.  
 
Nu se cade să trecem cu vederea renumitele restaurante japoneze, precum Ginza Kyubey, un sushi – restaurant frecventat de numeroase celebrităţi, precum şi Chef Pierre Gagnaire’s, cu cele trei stele Michelin ale sale.  
 
Din patrimoniul atracţiilor turistice, grădinile ce înconjoară Palatul Imperial din Tokio sunt vizitate anual de mii de turişti din întreaga lume, că să nu mai vorbim de viaţa culturală vastă şi fascinantele tradiţii nipone cu care se mândresc japonezii.  
Tokio nu este însă accesibil pentru toată lumea, costul de viaţă fiind de două ori mai mare faţă de media costurilor din alte oraşe, cu un scor de 143,7.

 

4. Madrid

Cu un punctaj cumulat de 85,1, Madrid este cunoscut pentru stilul de viaţă degajat şi petrecăreţ al madrilenilor, pe care îi poţi zări plimbându-se cu shoturi şi sangria pe străzi până la 6 dimineaţa.  
Pentru că le place la nebunie să cheltuiască, îi vei vedea în general pe Grand Via şi alte bulevarde costisitoare, Madridul fiind indiscutabil o capitală a modei.  
 
Deşi nu deţine monumentele culturale ale Barcelonei, în Madrid poţi se găsesc muzee celebre cum sunt Reina Sofia, Muzeul Prado sau Thyssen Bornemisza, restaurate de curând.  
 
Cu un cost de viaţă mult scăzut faţă de Tokyo, de 82,3, în Madrid vei întâmpina probleme în căutarea unei slujbe, având o rată a şomajului de 18.5%.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3