Tribunalul Bucureşti suspendă greva STB şi dispune reluarea imediată a activităţii

Tribunalul București a suspendat greva STB și a dispus ”reluarea imediată a activității”, potrivit deciziei pronunțate. Conform g4media.ro, sentința Tribunalului este executorie, chiar dacă poate fi atacată cu apel.

Transportul public de suprafață din București a fost paralizat întreaga zi, joi, din cauza unui protest spontan al angajaților STB, care cer măriri de salarii și condiții mai bune de muncă. 1450 de autobuze, troleibuze și tramvaie au rămas în depouri și autobaze.

Printre problemele pe care angajații STB le reclamă sunt teama intrării în insolvență, lipsa unui contract colectiv de muncă, desființarea unor posturi, problemele cu piesele de schimb la autobuze și la anvelope. Angajații STB acuză că principalele lor revendicări salariale nu au fost soluționate și cer demisia directorului Adrian Criț. „Nu se circulă până directorul își va da demisia. Am făcut adrese la primărie, prefectură, STB, nimeni nu ne-a răspuns”, au declarat sindicaliștii pentru Libertatea.

Potrivit adevărul.ro, Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că greva la Societatea de Transport Bucureşti este ilegală, fiind o acţiune foarte gravă, care afectează foarte mulţi bucureşteni, din toate categoriile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!