Transformarea unui bărbat care a mâncat doar produse tip fast-food timp de o lună

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 09 decembrie 2021, 12:58

Conan Visser, un bărbat din Brisbane, Queensland (Australia), a făcut un experiment pe propria piele pentru a observa ce se întâmplă în corp dacă mănâncă doar produse tip fast-food. Conan este pasionat de fitness și a ales ca timp de 30 de zile să nu mănânce altceva în afară de aripioare crocante (crispy strips), burgeri și cartofi prăjiți de la un lanț celebru de restauante fast-food.

La începutul “curei” cu produse tip fast-food, Visser s-a cântărit și avea o greutate de 75 de kilograme. Zi de zi, australianul a ținut un jurnal online pe Tik Tok pentru a surprindre transformările fizice prin care trecea. Treizeci de zile mai târziu, la finalul experimentului, Visser ajunsese la 82,6 kilograme, iar abdomenul său plat era acum bine acoperit cu un strat generos de grăsime. În plus, bărbatul și-a făcut și o serie de analize medicale și a constatat că începuse să aibă probleme la ficat, rinichi și diverse probleme digestive. Dar nu acumularea kilogramelor a fost cea mai mare problem a lui Visser, ci declinul psihic.

Citeşte şi: Top 10 secrete pe care le ascund restaurantele fast food

„Cea mai mare schimbare a fost în plan psihic, nu m-am mai simțit la fel de bine. Încrederea în propria persoană și respectul meu de sine au scăzut considerabil. Chiar și modul în care interacționam cu oamenii din jur s-a schimbat în mod negativ.

Aceste tipuri de alimente duc la eliberarea unei cantități mai mari de serotonină și la scăderea secreției de dopamină, iar din această cauză începi să te simți din ce în ce mai puțin motivat și optimist în viață. Ajungi să îți găsești fericirea doar stând pe canapea și lenevind”, a dezvăluit bărbatul, potrivit dailymail.co.uk.

@conanmvisser What a roller-coaster PART 1- #KFC of #theicaniwillshow docu-series was. PART 2-#WaterFast done. Now to PART 3 – #alcohol #mentalhealthawareness ♬ original sound – conanmvisser

Citeşte şi: De ce ar trebui să renunți la mâncarea de tip fast food

Pentru Australian, problemle au început din a zecea zi de “cură”, când a acuzat primele dureri de stomac și a ajuns la spital.

“Am început să mă simt oribil. Încă nu mi-a trecut durerea de stomac. M-am dus la doctor și mi s-a spus că starea mea se înrăutățește. M-au trimis direct la o scanare CT și au descoperit că aveam un blocaj intestinal din cauza lipsei fibrelor din alimentație”, a mai spus Visser, care a ales să-și ducă planul al abun sfârșit chiar dacă se simțea rău.

În cele 30 de zile de experiment alimentar, bărbatul a cheltuit circa 1.000 de dolari pe produsele fast-food care i-au făcut rău atât fizic, cât și psihic.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!