Spania a lansat o campanie națională prin care îndeamnă femeile să meargă la plajă, indiferent de cum arată corpul lor

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 28 iulie 2022, 15:03

În timp ce în România aveam „scandalul vergeturilor”, după afirmațiile jignitoare ale lui George Buhnici despre corpurile femeilor, Spania a lansat o campanie națională pentru egalitate de șanse și îndeamnă toate femeile, indiferent de greutate sau imperfecțiuni fizice, să meargă la plajă.

Sub sloganul „Vara este și a noastră”, pe afișul campaniei apar 5 femei care ies din normele frumuseții standard – au kilograme în plus, vergeturi, una dintre ele este neepilată la subraț, o alta este mai în vârstă și pare că a suferit o operație de mastectomie, iar două dintre ele formează un cuplu birasial.

„Toate corpurile sunt corpuri de afișat la plajă”, a transmis Ministrul Serviciilor Sociale din Spania, Ione Belarra.

„Sărbătorim o vară pentru toată lumea, fără stereotipuri și fără violență estetică asupra corpurilor noastre”, au transmis inițiatorii campaniei, conform BBC.

Campania a fost primită în mod pozitiv în Spania, în mare parte, deși au apărut și voci care susțin că ar fi trebuit incluși și bărbații în acest mesaj. De asemenea, un politician de extremă stângă, Cayo Lara, a declarat că această campanie nu face altceva decât să „creeze o problemă, acolo unde nu exista o problemă”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!