Sorina poate să plece din România. Ce decizie a luat Judecătoria Slatina

De Unica.ro, pe
Sorina, fetița din Mehedinți adoptată de soții Săcărin, poate să părăsească țara împreună cu părinții adoptivi. Judecătoria Slatina a respins solicitarea procurorului general de a interzice minorei să părăsească țara. 

Sentința Judecătoriei Slatina poate fi atacată cu apel în termen de cinci zile de la pronunțare. ″(Prin cererea reconvenţională n.r.) am cerut ca în cazul în care vom fi forţaţi să rămânem pe teritoriul României, timp de trei luni sau până se soluţionează acele dosare, să plătească cineva cazarea, diurna şi salariile celor doi soţi care vor fi forţaţi să rămână în ţară şi care nu vor putea avea venituri din salarii şi eventualul prejudiciu în cazul în care aceştia vor fi concediaţi pentru lipsă de la serviciu, deja ei stau de două luni în ţară. (…) Aşa că cererea noastră este în mod normal întemeiată”, a spus Clara Istrate, avocatul familiei Săcărin.

Ea a mai spus că, odată ajunsă în SUA, Sorina va beneficia de consiliere psihologică, un specialist fiind deja pregătit să o sprijine.

Cât despre fetiță, atât avocatul, cât și mama adoptivă, Ramona Săcărin, au precizat că ea este într-o stare psihică bună și că este pregătită să plece în SUA alături de noua familie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!