Ploieșteanca Ingrid Vârlan este prima româncă admisă vreodată la Academia Militară „West Point”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 18 aprilie 2022, 14:52

O elevă din Ploiești a devenit singura româncă admisă vreodată la West Point Military Academy, cea mai prestigioasă academie militară din Statele Unite ale Americii.

Ingrid Vârlan este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza și a reușit să ocupe singurul loc scos la concurs pentru România anul acesta.

Tânăra s-a declarat entuziasmată de performanța sa și spune că totul este “este un vis frumos, parte a unui gând măreț, ce a început să prindă contur”.

Citeşte şi: Cum a ajuns Simona Gherghe să lucreze la Antena 1

West Point este cea mai prestigioasă academie militară din America și una dintre cele mai recunoscute din lume, cu o tradiție de peste 200 de ani. A reprezentat pentru mine, încă de la începuturile experienței mele de elev militar, un vis frumos, parte a unui gând măreț, ce începea să se contureze.

Este un paradox să lupți pentru un obiectiv, să sacrifici totul pentru a-l obține, să ai mâinile sângerânde după antrenamente și creierul aburind după sute de teste de engleză și matematică, iar, mai apoi, după un plâns, un râs și multe îmbrățișări să te gândești deja la următorul pas – a declarat Ingrid, potrivit observatorulph.ro.

West Point Military Academy este o academie militară de renume din SUA și află într-o rezervație de circa 6.500 de hectare, la 50 de mile de New York, pe râul Hudson. Absolvenții academiei sunt înrolați în Armata SUA și devin cade militare pentru cel puțin 5 ani.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!