REŢETE DE POST: Salam de biscuiţi cu stafide şi rom

De Diana Zagrean pe 19 martie 2013

Salamul de biscuiţi este un desert delicios şi foarte popular în zilele de post. Cum Postul mare al Paştelui a început deja, vă propunem o variantă de reţetă clasică, cu rom şi stafide, pentru cei mici şi cei mari.
Ingrediente (pentru 10 porţii):
600 g biscuiți simpli (populari)
1 sticluță esență rom
200 ml apă
4 linguri cacao
4 linguri zahăr
5 linguri apă
120 g margarină
stafide
3 linguri dulceață
Încearcă şi reţeta noastră de DESERT DE POST: Prăjitură cu morcovi şi stafide
Mod de preparare:
Rupeţi biscuiţii în bucăţi mici şi turnaţi peste ei esenţa de rom şi 200 ml apă.
Amestecaţi separat cacao, zahăr şi câteva linguri de apă şi puneţi compoziţia pe foc. După ce a dat în clocot, luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi margarina. Amestecaţi până la omogenizare.
Turnaţi sosul gros peste biscuiţii inmuiaţi şi amestecaţi bine. Adăugaţi stafide şi dulceaţă după gust şi amestecaţi din nou.
Întindeţi folie alimentară pe masă şi puneţi jumătate din compoziţie, rulând cu grijă pentru a forma salamul de biscuiţi.
Procedaţi la fel cu cea de-a doua jumătate de compoziţie de salam de biscuiţi şi daţi ambele bucăţi la frigider.
Serviţi cu zahăr pudră, glazură de cacao sau zahăr ars.
Poftă bună!

„CONCURS: In martie un IPad mini poate fi numai al tău! Intră şi câştigă! on.fb.me/XeIJVO

 
 

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite