Desert de post, marca Laura Cosoi: negresă cu dulceaţă

Postul Paştelui este cel mai lung şi mai aspru dintre cele impuse de Biserică, dar acest lucru nu înseamnă că mâncarea trebuie să fie lipsită de gust. Pentru aceasta vă propunem un delicios desert de post, marca Laura Cosoi: negresă cu dulceaţă de trandafiri.

Reţeta, care apare şi în cartea Laurei Cosoi, publicată anul trecut, “Rămâi la masă?”, are nevoie de următoarele ingrediente:

2 căni de apă minerală,
1/2 cană cu zahăr,
2 1/2 căni de făină,
1/2 cană de ulei,
1 pliculeţ de praf de copt,
4 linguri de cacao,
3 linguri de dulceaţă de trandafiri.

negresa-de-post-laura-cosoi 2

“Pune într-un bol apa cu zahărul şi amestecă până când acesta din urmă s-a topit. Înglobează făina treptat, astfel încât să obţii o compoziţie groasă, închegată. Apoi adaugă uleiul, praful de copt – după ce l-ai stins cu zeamă de lămâie – , pudra de cacao şi dulceaţa de trandafiri. În cazul în care amestecul ţi se pare prea moale mai pune puţină făină.

negresa-de-post-laura-cosoi 1

Bagă prăjitura la cuptorul încins. Dacă vrei ca negresa să fie mai moale în mijloc trebuie să pui compoziţia într-un vas de copt mai înalt. În cazul în care preferi prăjitura mai tare toarnă blatul într-o tavă întinsă. O poţi orna cu zahăr pudră şi fructe de pădure.

In loc de cacao, poti pune praf de roscove. Este delicios si sanatos!”, ne sfătuieşte Laura Cosoi pe site-ul ei.

(Sursa foto: lauracosoi.ro)

Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Culinar

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: