De ce au femeile orgasm? Oamenii de știință au descifrat misterul marelui O

De la Aristotel încoace, oamenii de știință s-au întrebat de ce au femeile orgasm, căci acesta nu are nicio funcție în reproducerea umană. Femeile nu au nevoie să aibă orgasm pentru a rămâne însărcinate.

Doi biologi, Mihaela Pavlicev de la Colegiul de Medicină a Universității din Cincinnati și Gunter Wagner de la Universitatea Yale, au ajuns la concluzia că orgasmul feminin este o rămășiță a trecutului nostru evoluționar când femeile treceau prin schimbări hormale intense atunci când făceau sex pentru a asigura reproducerea.

Citește și De ce mimează femeile orgasmul: Specialiștii au descoperit un motiv surprinzător

La anumite mamifere cum ar fi pisicile, cămilele și iepurii, aceste schimbări hormonale din timpul actului sexual duc la ovulație, o ovulație indusă de mascul în timp ce la om, ovulația este spontană.

Mamiferele, în special primatele au început să petrească mult timp în grupuri, femelele petrecerau mult timp alături de masculi, iar orgasmul nu mai era necesar pentru producerea ovulației, așa a apărut ovulația spontană și ciclul menstrual.

Oamenii de știință spun că schimbarea ovulației dintr-una indusă de mascul la una ciclică (cum este acum) a determinat ca clitorisul să fie relocat din interiorul vaginului în exteriorul acestuia.

Orgasmul unei femei stimulează producerea a doi hormoni, prolactina și oxitocina. La multe mamifere, acești hormoni sunt responsabili de ovulație. La femei acești hormoni sunt numiți hormonul matern respectiv hormonul dragostei, hormoni necesari unei relații.

Citește și Ce este anorgasmia şi cum o poţi trata

Strămoșul orgasmului feminin nu era însă atât de spectaculos ca versiunea sa evoluată din ziua de astăzi.

Sursa foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Recomandări shopping
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Relaţii

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendinte in lifestyle 2018: nutritie, sport, design, si social media!

Vă recomandăm: