Vol-au-vent cu legume şi coniac

De Lumea Femeilor, pe

Umplutură:
►1 legătură de morcovi cu verdeaţă
► 1 căţel de usturoi
► 300 g piept de pui
► 4 linguri de ulei de măsline
► 500 g mazăre
► 8 cuişoare
► 2 boabe de ienupăr
► 200 ml smântână 12%
► 100 ml coniac
► 100 g smântână
► 1 lingură de întăritor de sos
► sare, piper măcinat
În plus:
► 8 pateuri pentru vol-au-vent
► ulei pentru prăjit

► Se spală şi se curăţă morcovii, se lasă 2 cm din partea verde, se opăresc 2 minute în apă fiartă, după aceea încă 1 minut, împreună cu mazărea. Se scurg de apă şi se toacă foarte mărunt.
► Pieptul de pui se taie fâşiuţe subţiri, care se călesc în uleiul încins, împreună cu usturoiul, apoi se stropeşte cu coniac şi se toarnă deasupra smântâna. Se adaugă ienupărul, cuişoarele, mazărea şi morcovii se se mai lasă la foc mic, cca 5 minute.
► Se încorporează smântâna, se dă cu sare şi piper şi se pune întăritorul de sos, apoi se amestecă foarte bine totul. Cele 8 pateuri se încălzesc şi se umplu apoi cu compoziţia de legume şi piept de pui.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!