«Tort» de cartofi cu file de peşte

De Lumea Femeilor pe

timp de preparare: 70 minute

Ingrediente pentru 2 persoane

►400 g file de peşte
►500 g cartofi
►250 g ceapă
►1 crenguţă de cimbru
►100 g suc de roşii
►100 g smântână
►50 ml coniac
►100 ml bere blondă
►5 linguri ulei
►sare, piper

Mod de preparare

1. Ceapa tăiată se căleşte în 2 linguri de ulei, timp de 10 min.
2. Apoi se toarnă berea peste ceapă şi se fierbe la foc mic până scade tot lichidul.
3. Cartofii în coajă se fierb în apă cu sare, 20 de minute. Se curăţă de coajă şi se taie rondele.
4. Se unge o formă cu ulei şi se pun pe fundul acesteia două rânduri de rondele de cartofi.
5. Restul cartofilor se sfărâmă cu furculiţa şi se amestecă împreună cu peştele, 1 linguriţă bulion, 2 linguri ulei, ceapa călită, o crenguţă de cimbru, sare şi piper.
6. Se pune acest amestec în formă şi se presează bine. Apoi se ţine 20 minute în congelator.
7. Se scoate din congelator, se răstoarnă „tortul“ pe o tavă şi se coace la cuptor 15 minute.
8. Se serveşte cu sos făcut din suc de roşii, smântână, coniac, sare şi piper (se fierb toate aceste ingrediente la foc mic).

trucul nostru

►Ca să fii sigură că „tortul“ nu se va deforma, adaugă în compoziţia de cartofi şi peşte două linguri de orez fiert în apă cu sare. Orezul este un liant foarte bun şi este şi foarte gustos.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro