De Florii – tort cu zmeură şi cheesecake cu rom

De Unica.ro pe

Acest articol este special dedicat tuturor celor care îşi sărbătoresc ziua de nume de Florii, cât şi celor care au persoane în familie cu nume de flori şi vor să le surprindă…
cu un tort delicios, de primăvară. Aşadar, urăm  „La mulţi ani!” tuturor celor care îşi sărbătoresc onomastica de Florii şi vă invităm să încercaţi aceste două reţete, primul tort este „de dulce”, iar al doilea desert este de post.

Iată delicioasele reţete:

Tort de zmeură şi lămâie

Timp de preparare:
1 oră şi 5 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

1 ceaşcă de unt, 2 ceşti de zahăr, 4 ouă, 3 ceşti de făină, 3 linguriţe de praf de copt, 1 linguriţă de sare, 1 ceaşcă de lapte, 1 linguriţă de esenţă de vanilie, 1 linguriţă de esenţă de migdale, 1 borcan de gem de zmeură, fără seminţe (aprox. 300 g)

Glazură: 1 cană şi un sfert de unt, 3 ceşti de zahăr pudra, 3 linguri de suc de lămâie, 2 linguriţe de coajă rasă de portocale

Mod de preparare:

Într-un bol mare, amestecaţi untul şi zahărul pentru a obţine o textură cremoasă. Adăugaţi ouăle, câte unul, bătând bine după ce îl adăugaţi pe fiecare. Combinaţi făină, praful de copt şi sarea. Amestecaţi laptele, esenţa de migdale şi esenţa de vanilie; adăugaţi în amestecul de cremă alternativ cu ingredientele uscate.

Trasferaţi crema astfel obţinută în trei tăvi de copt rotunde, unse şi presărate cu făină, de aceeaşi dimensiune.

Coaceţi în cuptorul încălzit la 180 grade C pentru 18-22 de minute sau până când o scobitoare înfiptă în centrul blatului iese curată. Lăsaţi să se răcească pentru 10 minute înainte să scoateţi blaturile din tavă, apoi lăsaţi-le să se răcească complet.

Despărţiţi fiecare blat în două, pe orizontală. Puneţi un strat pe un platou şi ungeţi cu o cincime din gem. Repetaţi de încă patru ori straturile. Puneţi ultima jumătate de blat care a mai rămas. Pentru glazură, într-un bol, bateţi untul până devine cremos.

Gradual adăugaţi şi zahărul pudră, sucul de lămâie şi coaja de lămâie. Îmbrăcaţi partea de sus şi laturile tortului cu glazură. Puteţi orna cu fructe de zmeură proaspete şi cu frunze de mentă, poate chiar să formaţi o floricică din zmeură şi frunzele de mentă, pentru sărbătorit(-a).

Cheesecake cu rom şi ciocolată

Timp de preparare:
3 ore (complexitate medie)

Ingrediente:

1 ceaşcă de migdale măcinate
1 ceaşcă de făină de grâu
2/3 ceaşcă de margarină
2 pachete de tofu (aprox. 300 de grame)
1 ceaşcă şi jumătate de zahăr
7 linguri de cacao
¼  ceaşcă de ulei de floarea soarelui
½ ceaşcă de lapte de soia
¼ ceaşcă de rom
1 linguriţă şi jumătate de esenţa de vanilie

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 165 de grade C. Într-un bol mediu, combinaţi migdalele măcinate şi făină, apoi adăugaţi margarina până ce se formează un aluat. Întindeţi aluatul într-o tavă de copt rotundă.

Într-un blender, fărâmtaţi tofu. Adăugaţi zahăr, cacao, ulei, lapte de soia, rom şi esenţa de vanilie. Lăsaţi în blender până ce devine cremos amestecul. Puneţi cremă de tofu peste blatul din tavă.

Coaceţi în cuptor pentru aproximativ 75 de minute sau până când crema este coaptă. Lăsaţi  să se răcească în tavă şi apoi răciţi în frigider înainte să scoateţi prăjitura din tavă. Pentru mai multe idei de torturi delicioase, intră pe Gustos.ro şi alege din peste 1.000 de reţete de tort!

Foto: Shutterstock

De Florii - tort cu zmeură şi cheesecake cu rom

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro