Tort cu nuci şi rom

De Libertatea pentru femei pe

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai gătesti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.

Ingrediente:
Pentru blat:

► 8 ouă
► 2 căni cu zahăr
► 2 căni făină 
Pentru cremă:
► 5 ouă
► 2 căni cu zahăr
► 2-3 linguri cacao
► o farfurie adâncă cu nucă măcinată 
► o sticluţă cu esenţă de rom
► 1 pachet margarină
Pentru sirop şi ornat:
►150 ml apă
► 3 linguri zahăr
►50 g ciocolată
1.  Pentru blat, se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare până se topeşte tot zahărul. Se pun apoi gălbenuşurile şi treptat făina. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o cratiţă sau tavă tapetată cu folie de aluminiu. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 25-30 minute.
2.  Pentru cremă, se freacă la bain-marie ouăle cu zahărul, până se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Se adaugă cacaua, apoi se lasă să se răcească şi se înglobează nuca pisată, margarina şi esenţa de rom.
3.  Blatul copt şi răcit se taie în trei foi, se însiropează şi se umple cu crema de nucă. Se acoperă cu restul de cremă şi se ornează cu ciocolată rasă. Se lasă 2-3 ore la rece, apoi se taie şi se poate servi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro