Tăiţei cu fasole verde

De Lumea Femeilor, pe Ultimul update Luni, 24 februarie 2020, 16:48

timp de preparare: 35 min.

Ingrediente pentru 4 persoane

* 400 g tăiţei
* 150 g fasole verde congelată
* 150 g mazăre congelată
* 4 roşii
* 8 linguri ulei
* 1 căţel de usturoi
* 30 g migdale
* sare, piper

Mod de preparare

1. Se pun roşiile în mixer cu 6 linguri de ulei şi cu migdalele. Se mixează până se obţine o pastă fluidă, în care se adaugă sare şi piper.
2. Fasolea verde şi mazărea se decongelează, apoi se fierb împreună 3 min. în apă cu sare. Se scurg bine.
3. Se pun într-o cratiţă mai mare usturoiul zdrobit şi 2 linguri de ulei, se adaugă fasolea şi mazărea şi se lasă 1 min. pe foc.
4. Într-o oală se fierb tăiţeii. Se scurg şi se răstoarnă în cratiţa cu legume. Se adaugă sosul de roşii cu migdale şi câteva linguri din apa în care au fiert tăiţeii.
5. Se amestecă pe foc. Se serveşte cald.

Trucul nostru

Tăiţei de post: se face un aluat mai tare din apă, făină şi sare. Se întinde o foaie subţire, care se lasă să se usuce. Se rulează şi se taie tăiţei subţiri, care se lasă la uscat.
Foto: Shutterstock

Vezi și cea mai bună rețetă de mancare de fasole verde

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!