Supă de sfeclă roşie cu pui

De Libertatea pentru femei, pe

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai gătesti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta

Ingrediente
► un piept de pui
► 2 sfecle roşii medii
► 4 roşii
► 1 morcov
► 2 cepe mari
► 1 rădăcină de pătrunjel
► leuştean verde
► 5 cartofi
► 50 g iaurt degresat
► o lămâie

Mod de preparare

Pieptul de pui se pune la fiert. Între timp se spală sfecla roşie şi se curăţă, apoi se taie mărunt. Morcovul, ceapa, rădăcina de pătrunjel şi cartofii se curăţă de coajă şi se pun la fiert în 3 l de apă împreună cu sfecla roşie şi cu roşiile date pe răzătoare. După ce s-au fiert legumele şi pieptul de pui, se scot şi se taie cubuleţe, apoi se amestecă doar cu zeama în care au fiert legumele (cea în care a fiert pieptul de pui se aruncă) şi se mai dau într-un clocot. La final se adaugă leuşteanul tocat mărunt. Atunci când se serveşte se poate pune şi o lingură de iaurt şi puţină zeamă de lămâie, în funcţie de gust.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro