Sărmăluţe în foi de viţă cu orez

De Libertatea pentru femei pe

> timp de preparare: 75 minute
Ingrediente (pentru 4 porţii):
► 150 g orez
► 150 g ciuperci
► 3 – 4 linguri ulei
► o ceapă
► 2 morcovi
► o legătură de pătrunjel
► 20 foi de viţă
► 150 g suc de roşii
► sare
► piper măcinat
► 1/2 lâmâie
► câteva fire de mărar
1. Într-o tigaie încinsă cu ulei se călesc ciupercile tocate mărunt, ceapa, morcovii şi orezul. Se amestecă uşor să nu se prindă de vas şi se înăbuşă până dispare toată apa din tigaie şi se acoperă totul cu un strat fin de ulei. Se stinge cu jumătate cană de apă şi se lasă să fiarbă la foc mic, până se absoarbe tot sosul.
2. Când se răceşte puţin, se adaugă pătrunjelul verde tocat şi 2-3 linguri suc de roşii. Se umplu apoi foile de viţă cu câte o lingură din compoziţia de orez şi se rulează sarmalele. Se aşază într-o cratiţă cu fundul mai gros, unsă cu puţin ulei. Se presară mărarul tocat mărunt, se acoperă cu apă şi restul de suc de roşii şi se lasă să fiarbă la foc mic, 50-55 de minute. 
3. Când sosul începe să scadă, se adaugă şi câteva felii de lămâie, se acoperă cratiţa cu un capac şi se fierbe în continuare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro