Salată de orez cu şuncă şi ananas

De Revista Unica pe

250 g orez cu bob lung; 300 g ananas; 200 g şuncă; 3 fire ceapă verde; sucul de la două limete; 3 linguri oţet; 8 linguri ulei; o lingură miere; 2 linguriţe ghimbir proaspăt ras; sare, boia iute, coriandru proaspăt, 100 g caju

Fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi scurge-l bine de apă. Taie şunca în fâşioare, toacă ceapa şi pregăteşte o marinată din suc de limetă, oţet, ulei, miere şi ghimbir. Amestecă bine orezul, marinata, ceapa, şunca şi ananasul cuburi, condimentează cu sare şi boia şi las-o să se odihnească o jumătate de oră. Înainte de a servi, decorează cu nuci caju şi coriandru verde, tocat. După gust, poţi asezona în farfurie cu diverse sosuri.

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica