Salata de broccoli cu ciuperci este un preparat versatil şi perfect pentru orice ocazie. Aceasta poate fi servită ca garnitură la friptura de porc sau peşte, dar poate fi mâncată şi aşa simplă la prânz…
prânz, pentru că te va încărca cu energie pentru restul zilei.
Poţi testa chiar acum această salată, mai ales că toate ingredientele de care ai nevoie se găsesc în formă proaspătă în supermarket. Pe de altă parte să nu uităm că broccoliul este foarte bogat în vitamine şi antioxidanti şi dacă simţi că ieşi din iarnă epuizată, atunci n-ar fi rău să încearci această salată.
Ingrediente
2 broccoli
100 de grame de ceapă, tăiată rondele
Ulei de masline
1 ardei uite, din care trebuie să scoţi toate seminţele şi să îl tai în fâşii
50 de gr. de zahăr brun
50 ml. de vin alb
suc de lămâie
Aproximativ 15 ciuperci tăiate în sferturi
Sare şi piper
Mac, pentru decor
Broccoli se curăţă foarte bine şi se tăie în bucăţi mici şi cât se poate de egale. Într-un vas pune la fiert apă cu sare, iar apoi pune bucăţile de broccoli şi lasă-le câteva minunte, atât cât să se înmoaie puţin, iar apoi trece-le repede prin apă foarte rece.
Apoi curăţă ceapă, tăie-o rondele şi pune-o la prăjit într-un vas cu o lingură de ulei de măsline. Ceapă trebuie sotată astfel timp de 5 minute până devine aurie. Adaugă apoi ardeiul iute tăiat fâşii subţiri şi lasă-le să se soteze împreună încă 3 minute, la foc redus. Adaugă zahărul, vinul alb şi zeamă de lămâie şi lasă-le să fiarbă.
Când amestecul este gata, scoate-l din tigaie şi în uleiul rămas pune sferturile de ciuperci şi condiemente, iar când sunt gata, stoarce o lămâie deasupra.
Amestecă astfel broccoliul înăbuşit, ciupercile şi ceapă. Aşează salata într-un castron special, sau o poţi pune şi în farfurii întinse, în funcţie de modul în care vrei să o serveşti: ca fel principal sau ca garnitură. Deasupra nu uită să presari seminţele de mac.
Buget: 20 ron
Timp de preparare: 25 min
Calorii: 120/porţie