Salam de biscuiți de post

De Diana Zagrean pe

Daca vrei un salam de biscuiti de post, acesta este un desert delicios şi foarte popular în zilele de post. O variantă de reţetă clasică, cu rom şi stafide, pentru cei mici şi cei mari.

Ingrediente salam de biscuiți de post (pentru 10 porţii)

600 g biscuiți simpli (populari)
1 sticluță esență rom
200 ml apă
4 linguri cacao
4 linguri zahăr
5 linguri apă
120 g margarină
stafide
3 linguri dulceață

 

Mod de preparare salam de biscuiți de post

Rupeţi biscuiţii în bucăţi mici şi turnaţi peste ei esenţa de rom şi 200 ml apă.
Amestecaţi separat cacao, zahăr şi câteva linguri de apă şi puneţi compoziţia pe foc. După ce a dat în clocot, luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi margarina. Amestecaţi până la omogenizare.
Turnaţi sosul gros peste biscuiţii inmuiaţi şi amestecaţi bine. Adăugaţi stafide şi dulceaţă după gust şi amestecaţi din nou.
Întindeţi folie alimentară pe masă şi puneţi jumătate din compoziţie, rulând cu grijă pentru a forma salamul de biscuiţi.
Procedaţi la fel cu cea de-a doua jumătate de compoziţie de salam de biscuiţi şi daţi ambele bucăţi la frigider.
Serviţi cu zahăr pudră, glazură de cacao sau zahăr ars.

Poftă bună!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro