Rulouri cu brânză şi salată

De Lumea Femeilor pe

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai găteşti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.

timp de preparare: 55 minute
timp de coacere: 45 minute

Ingrediente pentru 8 persoane

Pentru aluat:
– 500 g făină
– 50 g unt
– 4 sferturi de pahar cu ulei
– 2 gălbenuşuri
– 1 plic drojdie uscată
– lapte

Pentru umplutură:

– 300 g telemea
– 2 ouă
– 200 g salată verde
– 1 ardei gras
– sare, piper

Mod de preparare

1. Aluat. Se dizolvă drojdia în lapte călduţ, se adaugă două linguri de făină şi se lasă să dospească. Apoi se adaugă celelalte ingrediente enumerate şi se frământă un aluat potrivit de gros, care se lasă să crească într-un loc călduţ.
2. Telemeaua se rade şi se amestecă bine cu ouăle bătute.
3. Salata verde se taie şi se adaugă câteva linguri de sos alb, mai gros.
4. Se întinde din aluat o foaie subţire, după care se taie dreptunghiuri.
5. În fiecare dreptunghi se întinde un strat de brânză, iar la mijloc se pune salată verde şi se rulează.
6. Se pun rulourile în tava de copt, unsă cu unt şi se coace la foc potrivit.
7. Se servesc aranjate pe platou, cu salată verde şi felii de ardei.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Lacul de basm din România care alungă depresia FOTO

Lacul de basm din România care alungă depresia FOTO