Ruladă de cireşe

De Revista Unica, pe Ultimul update Marți, 11 mai 2021, 16:59

4 ouă; 180 g zahăr; 200 g făină; un praf de copt; 400 g cireşe; 500 ml smântână dulce; 50 g zahăr-pudră; un plic zahăr vanilat; 400 g brânză de vaci; 4 foi gelatină; 200 g gem de cireşe

Bate albuşurile spumă, cu jumătate din zahăr. Freacă gălbenuşurile cu restul zahărului şi cu 5 linguri de apă fierbinte. Amestecă crema de gălbenuş în albuş, adaugă apoi făina şi praful de copt. Coace blatul pe hârtie de copt la foc mediu, 12-15 minute. După ce s-a răcit, desfă hârtia şi unge prăjitura cu gem. Bate smântâna cu zahăr- pudră, amestecă jumătate din ea cu brânza de vaci şi cu gelatina dizolvată în apă rece şi întinde-o pe blat, peste gem. Adaugă cireşe (fără sâmburi) din belşug şi rulează cu grijă, în
celofan. Ţine-o la rece şi serveşte rulada decorată cu frişcă şi cireşe.

Vezi traditionalele rețete de gem de cireșe!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!